החופש הגדול כבר בעיצומו והילדים מחפשים מה לנשנש ולא פחות מזה - מה לעשות. העוגיות האלה, שעלו מאמריקה ומוכרות כאן בשם עוגיות שוקולד צ'יפס הן יופי של פתרון לשני העניינים: היכנסו עם הקטנטנים אל המטבח לכמה שעות של עשייה משותפת וכיפית, שבסופן גם תתמלא צנצנת העוגיות.
אני בחרתי ללכת על שוקולד, אך אפשר לשלב בעוגיות גם אגוזי מלך או מקדמיה, שיבולת שועל, חמאת בוטנים, צימוקים, סוכריות עדשים ועוד תוספות, כיד הדמיון הטובה עליכם.
אמריקן קוקיס עם שברי שוקולד מריר
במתכון זה אני אוהב לקצוץ את השוקולד המריר ואף לשבור לפתיתי שוקולד, כדי לשדרג את המראה והטעם של העוגייה.
החומרים (לכ־25 עוגיות):
• 175 גרם חמאה רכה
• 150 גרם סוכר דמררה (2/3 כוס)
• 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
• 1 ביצה XL) 75 גרם)
• 3 גרם תמצית וניל איכותית (כפית)
• 2 גרם מלח (1/2 כפית)
• 245 גרם קמח מנופה (3/4 1 כוסות)
• 2 גרם אבקת סודה לשתייה (1/2 כפית)
• 225 גרם שוקולד מריר קצוץ ושבור (1.5 כוסות)
מחממים תנור ל־175 מעלות. מחממים את החמאה עד שמתקבל מרקם "מיונז" (לא נוזלית). בקערה או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית את החמאה והסוכרים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה, וניל ומלח ומערבלים דקה נוספת. מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה, ומערבבים לאחידות. בעזרת מרית מקפלים פנימה את שברי השוקולד ומערבבים. אל תערבבו במיקסר, כי אז הבצק יקבל צבע חום כהה.
מכינים 25 כדורים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של ארבעה ס"מ זה מזה. אופים 10-12 דקות, עד להזהבה קלה (העוגיות צריכות להיות רכות במרכז ופריכות בצדדים). מצננים על רשת ומאחסנים עד עשרה ימים בכלי אטום.
אמריקן קוקיס - טריפל שוקולד
אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס המריר בשברי שוקולד חלב ואף לבן.
החומרים (לכ־40 עוגיות):
• 225 גרם חמאה
• 300 גרם שוקולד מריר קצוץ (2 כוסות)
• 220 גרם סוכר דמררה (כוס)
• 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
• 2 ביצים מידה XL (140 גרם)
• 6 גרם תמצית וניל (2 כפיות)
• 5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
• 2 גרם אבקת סודה לשתייה (1/2 שקית)
• 2 גרם מלח (1/2 כפית)
• 350 גרם קמח מנופה (2.5 כוסות)
• 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר (3/4 כוס)
לקישוט:
• 50 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
• 50 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
• 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
מחממים תנור ל־180 מעלות. ממיסים את שתי כוסות השוקולד המריר והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. מוסיפים את הסוכרים ומערבבים עד שהתערובת ללא גושים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מלח ולבסוף את הקמח המנופה, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מקפלים פנימה במרית את השוקולד צ'יפס ומקררים חצי שעה.
בעזרת כף מניחים מעט מן התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ, ומקשטים בשברי השוקולד השונים. רצוי לטבול את הכף במים מדי פעם. אופים כעשר דקות ומצננים על גבי רשת. מאחסנים בכלי אטום עד עשרה ימים.
אמריקן קוקיס שוקולד לבן ואגוזי לוז
עוגיות רחבות בעלות טעם עשיר המתקבל מאגוזי הלוז הקלויים ובעיקר מבישול החמאה (בשפה המקצועית נקראת חמאה אגוזית). השוקולד הלבן מוסיף למרקם וכמובן לטעם. חשוב מאוד לא לאפות את העוגיות יותר מדי.
החומרים (לכ־30 עוגיות):
• 225 גרם חמאה רכה
• 100 גרם (כוס) אגוזי לוז מלוחים, קלופים, קלויים ושבורים גס
• 220 גרם סוכר דמררה (כוס)
• 30 גרם דבש (כף) או 2 כפות גולדן סירופ
• 1 ביצה XL
• 240 גרם קמח (3/4 1 כוס)
• 2 גרם מלח (1/2 כפית)
• 2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
• כפית תמצית וניל איכותית
• 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
• 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
מחממים תנור ל־175-180 מעלות. מחממים את החמאה כשלוש דקות עד לבעבוע, מוסיפים את אגוזי הלוז ומבשלים עוד כדקה עד שמקבלים גוון זהוב. מעבירים לקערה רחבה ומצננים כעשר דקות.
מוסיפים סוכר, דבש, מלח ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה, הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את השוקולדים ומערבבים עד לפיזור אחיד (אם התערובת נוזלית מדי ממתינים 15 דקות ועובדים, ואם היא קשה מדי מוסיפים שתי כפות מים).
בעזרת כף מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עוגיות במרווחים של חמישה ס"מ ואופים 12-13 דקות עד להזהבה קלה (השוליים צריכים להיות בצבע חום). מצננים על רשת, ומאחסנים עד עשרה ימים בכלי אטום.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו