הפדיון הענפי של שוק בתי הקפה נחתך בשנת 2020 בשיעור של 60%-50%לכדי סכום של כ־3 מיליארד שקלים בלבד. זאת לעומת 7-6מיליארד שקלים בשנת .2019לפי אותה הערכה, כ־300-250 בתי קפה נוספים לא שרדו את הסגר השלישי ונסגרו בהמשך, מתחילת שנת ,2021 כך שבסך הכל היצע בתי הקפה בישראל הצטמצם בכ־%50 בתוך שנה אחת מאז פרוץ המשבר.
מ־7 במארס ניכרת התאוששות בענף, תוך דרישה להתאמות למצב, ובהן הגברת מכירה מהדלפק ופחות מקומות ישיבה. החברה מעריכה שגם השנה יימשך המצב הקשה בענף ועוד מאות בתי קפה צפויים להיסגר.
בשנת ,2019טרם פרוץ משבר הקורונה בישראל, פעלו בארץ כי-2,500 בתי קפה ולצידם כ-1,500 נקודות נוספות למכירת קפה ודברי מזון. בסך הכל פעלו בישראל כ־4,000 עסקים לממכר קפה ומוצריו. מדובר בענף שאופיין בשנים האחרונות בשיעור הישרדות נמוך של העסקים, כאשר כ־%25 מבתי הקפה נסגרים בתום השנה הראשונה להפעלתם, ואילו כ־%50 מהעסקים בתחום נסגרים בתום השנה השנייה לפעילותם.
סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט, אפרת שגב: "מאז ומתמיד שוק בתי הקפה, כחלק מענף המסעדנות בכללותו, נחשב לענף בסיכון גבוה. בעיקר בשל צורך מתמיד בחידוש, היעדר ניסיון ניהולי של חלק מהבעלים, נאמנות נמוכה של לקוחות שהולכים אחרי מגמות וטרנדים חולפים ועוד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו