"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תגלית מפתיעה: בוני סטונהנג' הגיעו מהמזרח התיכון

מחקר גנטי חדש גילה כי בוני מצבת האבנים המסתורית, הגיעו בכלל מטורקיה של היום, והביאו איתם חקלאות מהמזרח התיכון, כמו גם את התרבות של בניית מצבות ענק והתיישבות עירונית

,עודכן
מי בנה את סטונהנג'? // צילום: Stephen Inglis, צילום: .

מחקר חדש שפורסם בNature Ecology & Evolution חושף לראשונה את השורשים לאחד הסמלים הבריטיים המפורסמים ביותר: מעגל אבני הענק של סטונהנג'.

על פי בדיקה גנטית מקיפה של ד"ר טום בות', מומחה לחקר דנ"א עתיק במוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון, ופרופסור מארק תומאס מאוניברסיטת קליפורניה, מקימי המצבה הענקית היו מהגרים שמוצאם במזרח התיכון באנטליה - טורקיה של היום.

הבדיקה נעשתה על שרידי שלדים של תושבי בריטניה ומלמדת כי בשנת 4000 לפני הספירה כמעט כלל תושבי האי היו מהגרים שהגיעו מהמזרח התיכון, והביאו איתם את התרבות המגליתית של בניית מונומנטים גדולים כדוגמת הדולמנים ברמת הגולן – אל האי הבריטי.

החוקרים משערים כי הסיבה המרכזית להתפשטות של תושבי המזרח התיכון נובעת מכך שהייתה להם יכולת קיום מחקלאות ולא רק על ציד ולכן התפתחו ומנו שבטים גדולים. כלומר אם באירופה ובבריטניה היו קבוצות קטנות של ציידים-לקטים, הרי שבמזרח התיכון החקלאות אפשרה התיישבות קבע וצמיחה חברתית והתיישבותית.

כך קרה שהקבוצות המזרח תיכוניות החלו לנוע אל תוך אירופה לאורך נהר הדנובה וככל הנראה לאורך חופי הים התיכון, כשכך קבוצה דומיננטית הגיע לאי האיברי, ממנה לצרפת ומצרפת - אל חופי בריטניה.

לאורך הדרך הקבוצות האלו, שנעו במספרים גדולים, בלעו לתוכן וחיסלו את המתיישבים המקוריים של היבשת. הנוודים הללו סיגלו את הידע החקלאי שלהם לאוויר הקר יותר של צפון אירופה ולכן כשהגיעו לאנגליה הם השתלטו לחלוטין על כל השטח עד הרמות של סקוטלנד, שרק בה נותרו יישובים של ציידים לקטים.

ההבדל בין שתי הקבוצות הוא שתושבי אירופה המקוריים, כפי שמעיד מידע גנטי של שלד בריטי שמתוארך ל-7000 שנה לפני הספירה, היו כהי עור וכחולי עיניים. לעומתם המתיישבים החדשים, היו בהירי עור עם שיער שחור ועיניים חומות.

המחקר למעשה מאשש את ההשערה שהתרבות העירונית הראשונה, שהתבססה על חקלאות, התפתחה בכלל במזרח התיכון והתפשטה ממנו אל תוך אירופה.

עוד תגליות מחזית המדע - בערוץ הטלגרםשלנו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר