"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מונעים ממני לבקר את בעלי"

אשתו של רומן זדורוב מאשימה את שב"ס באיסור ביקורי התייחדות עם בעלה • "נסיון להעניש על כוונתו לבקש משפט חוזר"

,עודכן
"ניסיון להעניש על כוונתו לבקש משפט חוזר" // צילום (ארכיון): דודי ועקנין

אולגה גרישייב, אשתו של האסיר רומן זדרוב, שהורשע ברצח הנערה תאיר ראדה ז"ל, מאשימה את שב"ס בכך שמונעים ממנה ביקורי התייחדות עם בעלה וזאת לטענתה בנסיון כאמצעי ענישה על כוונתו לבקש משפט חוזר.

בפוסט בפייסבוקציינה רעייתו של זדרוב כי על בעלה, עליה וילדיהם, מופעלים לחצים: "לא אשתוק יותר. אין גבול לאטימות ולרשעות! בזמן שכמה 'צדיקים' ממערכת המשפט לחוצים מאוד מהבקשה הצפויה למשפט חוזר של בעלי, הם מחלקים הוראות מגבוה לשב"ס להתיש את רומן באמצעות שלילת זכויות בסיסיות".

לטענתה, לבעלה "תפרו תיק וכי הוא אסיר למופת כבר יותר מעשור. צייתן מוחלט. לא עושה דבר כדי להרגיז אסירים אחרים ובטח לא סוהרים. אפילו השב"ס מודה בכך".

הרעיה מאשימה כי "למרות זאת, בגסות רבה וללא נימוק ענייני מישהו החליט למנוע ממנו ביקורי התייחדות אתי מחודש אפריל האחרון. מישהו גם החליט לאסור ביקור פתוח עם הילדים, שחלילה האבא לא יוכל להביע אהבה כלפי הילדים שלו. כאשר ההתעללות הזו עברה בשקט יחסי, הוסיפו בשבוע שעבר עוד הרעה - לרומן אסור לעבוד יותר במסגריית הכלא. 'תשכח ממנו' אמרו למנהל המסגרייה, שניסה להתעקש להשאיר את העובד המצטיין שלו בתפקיד, לשווא. אתם יכולים לתאר לעצמכם מה אדם מרגיש כאשר מונעים ממנו לחבק את הילדים שלו? שמונעים ממנו לקיים סדר יום שפוי? שעושים זאת ללא סיבה?" כתבה.

עוד הוסיפה, כי "רומן עובר בחודשים האחרונים סדנת ייאוש בכלא. פשוט מתעללים בו כי הקיום שלו הוא כתם היסטורי למערכת המשפט כולה. הוא מיואש. בפעם הראשונה אני באמת חוששת לחייו. אני פוחדת שהפגיעה בזכויות שלו תגרום לו לאבד את הרצון להמשיך לחיות בצורה שכזו. זו התעללות מכוונת שחייבת להיפסק מידית לפני שיקרה אסון גדול. אני מקווה שרומן יהיה חזק ויזכור שנלחמים כל יום על חפותו ומחכים לו בבית".

בספטמבר 2010 הורשע זדורוב בבית המשפט המחוזי בנצרת ברצח ונדון למאסר עולם. בערעור על הרשעתו, בית המשפט העליון החזיר את התיק לבית המשפט המחוזי לדיון בשתי חוות דעת חדשות של עדים מומחים מטעם הסנגוריה. בית המשפט המחוזי, שדן בחוות הדעת ביום 24 בפברואר 2014, ביקר אותן ופסק כי זדורוב אשם ברצח. ב-23 בדצמבר 2015 נדחה ערעורו של זדורוב על ידי בית המשפט העליון ברוב של שניים נגד אחד. על החלטה זאת הגיש זדורוב בקשה לדיון נוסף, אך בקשתו נדחתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר