"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסערה התורנית

שוב מסתמן עימות בין מירי רגב לאמנים בטקס פרסי אקו"ם, שיתקיים הערב

,עודכן
תצא החוצה? רגב. "לא פרובוקציה". עווד // צילום: משה שי // תצא החוצה? רגב. "לא פרובוקציה". עווד // צילום: משה שי

הערב יתקיים בסינמה סיטי גלילות טקס פרסי אקו"ם, שבו יוענקו פרסים לשורה של אמנים ויוצרים. ואם חשבתם שאחרי טקס פרסי התיאטרון האחרון (שעבר ללא שום עימות בין היוצרים לבין שרת התרבות מירי רגב) מסתמנת מגמה של פיוס בין הצדדים - טעיתם. גם הערב צפוי להתקיים עימות.

הרקע לעימות הוא הופעתה של הזמרת מירה עווד, שתקבל פרס מיוחד מטעם הדירקטוריון "על תרומתה להעצמת היצירה הערבית ושילובה בתרבות וביצירה הישראלית". מסתבר שרגב לא אוהבת את עצם ההחלטה להעניק לעווד פרס, ויותר מכך יוצאת נגד הרצון של עווד לבצע על הבמה שיר של המשורר הפלשתיני מחמוד דרוויש. רגב צפויה להגיע לטקס הערב, לנאום בתחילתו על הבמה, ואז לעזוב את האולם כדי לא לנכוח בזמן ביצוע השיר של דרוויש.

רגב מסרה אתמול: "אין מקום להביא לידי ביטוי את המשורר הפלשתיני שמתנגד לנרטיב של הקיום של מדינת ישראל באירועים מהסוג הזה. עם כל הכבוד, הפרס של אקו"ם אמור לתת ביטוי לזמרים, לזמר עברי, למוסיקה עברית. אי אפשר כל הזמן לבוא ולהכניס אצבע לעין".

עווד הופתעה מהסערה סביבה. "את השיר הזה הלחנתי למילותיו של דרוויש כחלק מפרויקט שעשיתי לפני שנה", אמרה, "הבחירה בו ממש לא נעשתה בכוונת תחילה של לעורר את מירי רגב מהתרדמת שלה. זה שיר חברתי שאומר 'תחשוב על האחרים'. אין בשירים שלי שום דבר שמסית נגד האחר. אנחנו משתפים פעולה עם עוד ספין מבית מדרשה של רגב. לא מעליב אותי שהיא לא תישאר לשמוע את השיר אבל חבל לי. לדעתי זו היתה יכולה להיות הזדמנות עבורה להכיר את החומרים שהיא תוקפת".

מאקו"ם נמסר כי "זהו יום חג ליוצרים. אקו"ם מברכת בחום את כל הזוכים המכובדים ומאחלת להם שימשיכו ליצור ולהעשיר את חיינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר