"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"יש מקום לתיאטרון קצר"

נועה שכטר, שי שבתאי, דניאל בוצר ורועי מליח רשף הם ארבעה צעירים שכותבים יחד מחזות קצרים ומעלים אותם אחת לחודשיים

,עודכן
מימין לשמאל: שבתאי, שכטר, רשף ובוצר // צילום: יהושע יוסף // מימין לשמאל: שבתאי, שכטר, רשף ובוצר // צילום: יהושע יוסף

כבר שנתיים שהם עובדים יחד. ארבעה מחזאים צעירים, שהחליטו כי הם מנסים מודל חדש ולא מחכים לסיכוי הקלוש שהמחזות שלהם יתקבלו לתיאטראות הרפרטואריים.

הארבעה - נועה שכטר, שי שבתאי, דניאל בוצר ורועי מליח רשף - ייסדו לפני שנתיים את "פרויקט המחזאים". באמצעות הפייסבוק ואתר אינטרנט משתפים הארבעה את העוקבים בתהליכי היצירה שלהם ומבקשים רעיונות. אחת לחודשיים הם גם מקיימים ערב שבו הם מעלים את המחזות שלהם. מחר יתקיים אירוע כזה בצוותא תל אביב.

דניאל בוצר (34) מתל אביב הוא שחקן, במאי ומי שיזם את אליפות ישראל באימפרוביזציה. נועה שכטר (32) מירושלים היא שחקנית ובמאית, ובחמש השנים האחרונות היתה העוזרת האישית של המנהל האמנותי של תיאטרון הקאמרי, עמרי ניצן.

"הבנו שאנחנו לא אוהבים את הבדידות שיש בלכתוב לבד", מספרת שכטר איך נוצר הפרויקט. "הבנו שאנחנו רוצים להיות חלק ממשהו חי ויוצר, לכתוב ולחלוק, לא לכתוב למגירה".

בוצר: "גילינו שיחד זה כוח. כל אחד מאיתנו היה מחזאי עצמאי, לא עבדנו לפני כן יחד".

איך עושים את זה בפועל?

שכטר: "יש לנו קהילה בפייסבוק ששותפה לפרויקט, ופעם בחודשיים אנחנו מבקשים ממנה נושא. אנחנו נפגשים ללילה לבן, עושים הגרלה מצולמת בין כל ההצעות שעלו בפייסבוק, ואז כל אחד מתיישב מול הלפטופ וכותב מחזה קצר בהתאם לנושא שהוגרל".

בוצר: "במשך השבוע שאחרי כל אחד משכתב את המחזה שלו ואנחנו בוחרים במאים. בערב בצוותא אנחנו מציגים את ארבעת המחזות הללו".

שכטר: "יש בערב הזה המון חשיפה. הרבה מנהלי תיאטראות מגיעים לראות את החומרים. כך, למשל, מחזה קצר שכתב שי שבתאי פותח למחזה שלם ועלה בתיאטרון חיפה ("שלא תתעורר הילדה", מ"כ)".

למה בעצם צריך את הפרויקט שלכם? יש מחזאות ישראלית בתיאטראות הרפרטואריים ויש את פסטיבל תיאטרון קצר.

בוצר: "אנחנו משוחררים ממה שהקהל יאהב או מה ימכור כרטיסים. זה יכול להיות תיאטרון בועט יותר, שמדבר אקטואליה. אנחנו יכולים להתייחס לדברים שקרו בחודש האחרון".

שכטר: "אין היום שום בית לתיאטרון קצר. יש פסטיבל שמתקיים פעם בשנה. אנחנו מייצרים תיאטרון קצר כל השנה".

אפשר להתפרנס מזה?

בוצר: "אנחנו לא חיים מזה. לא מקבלים מזה שקל. במקביל אנחנו מתפרנסים מכתיבה, מהוראה, מדרמטורגיה ומבימוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר