בשריפה הגדולה, המשתוללת בהרי ירושלים, נשרפה המסעדה הוותיקה והמוכרת "המטבח של רמה", אותה הקימה לפני כ-20 שנה רמה בן צבי. המסעדה הפכה ברבות השנים למוסד קולינארי אהוב ונערכו בו אירועים רבים.
לאחרונה התקיימה במסעדה חגיגה לציון 20 שנה להקמתה ואף נחנך תפריט מיוחד לרגל המאורע המשמח. האווירה החגיגית במסעדה התחלפה בעצב גדול. זמן קצר לפני שהשריפה כילתה את "המטבח של רמה" נערכה במקום חתונתם של רותם ויונתן. לקראת סיום החתונה החלה השריפה וכל המוזמנים פונו מהמקום לפני שהמסעדה הוותיקה עלתה באש.

מסעדת "המטבח של רמה" לפני השריפה // צילום: יעל אילן
רומי גל, עובדת ותיקה במסעדת "המטבח של רמה", סיפרה ל"ישראל היום" כי: "נשבר לנו הלב. התחושה נוראה. עצוב מאוד. המטבח של רמה זה בית לא רק עבור מי שעובד שם אלא גם ללקוחות שלנו. המקום הזה הוא מפעל חיים. רמה היא אישיות יפה מבחוץ ומבפנים. היא כל כך מיוחדת. ביום רביעי הייתה שריפה בנטף, שלא הגיעה למסעדה והרבה אנשים התקשרו לדרוש בשלומנו בגלל השריפות. הייתה היום חתונה קטנה במסעדה. בסביבות השעה שלוש כאשר החלה השריפה ביקשנו מכל האורחים של החתונה לצאת מהמקום כדי להימנע מסיטואציות מסוכנות. אני מקווה שכמו שהיערות משתקמים גם המטבח של רמה ישתקם. התחושה קשה. אנחנו מקווים שנתרומם מזה. הכי חשוב שכולם בסדר ואף אחד לא נפגע".
רמי מתן, יו"ר ועד הישוב נטף, אמר כי: "זה יום עצוב לנטף. כל הישוב פונה מתושבים אל יד השמונה. השארנו רק כיתות כוננות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו