"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מהו הקוד בסרטון המחבלים מפאריס?

בסוף הסרטון שפרסם אתמול ארגון הטרור יש הודעה מוצפנת - ככל הנראה קריאה לבצע פיגועים עתידיים • בתוכנת הקידוד נעשה כבר שימוש בעבר בשורות הארגון כדי לקודד ולפענח מסרים • בסרטון יש איומים גם על חייהם של נשיא צרפת וראש ממשלת בריטניה

,עודכן

ייתכן שלסרטון החדש שהפיץ ארגון הטרור הסוני דאעש, המתייחס לשרשרת הפיגועים בפאריס שבוצעה לפני כחודשיים ובה נרצחו 130 בני אדם, יש עוד מטרה פרט לתעמולה לטובת הארגון.

ייתכן כי הארגון שתל בסוף הסרטון הודעה מקודדת לפעילים השונים בעולם. ההודעה מקודדת בתוכנה בה נעשה כבר שימוש בעבר בארגון הרצחני כדי לקודד ולפענח הודעות טקסט, תכתובות דואר אלקטרוני וקבצי מידע.

לאחר סדרת הפיגועים בפאריס, אמר סגן ראש סוכנות הביון האמריקנית, סי.איי.איי בראיון לרשת הטלויזיה סי.בי.אס כי בדאעש מתקשרים באמצעות יישומונים להעברת הודעות מוצפנות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לא ברור מה תוכן ההודעה שהוצפנה בסוף הסרטון, אך ככל הנראה מדובר על קריאה לתכנון פיגוע בתאריך מסויים.

מאיימים על ראשי מדינות

אתמול פרסםארגון הטרוראת סרטון התעמולה ובו מוצגים גם המחבלים שהשתתפו בפיגוע בפאריס כולל מי שכונה המוח, עבדול חמיד עבאוד. בסרטון, הכולל גם הוצאות להורג של מי שמכונים כופרים, עבאוד אומר "בעזרת אללה נייצר היום נהרות של דם. בעזרת אללה אנחנו נהיה אלה שישחררו את פלשתין".

באחת מסצנות ההוצאה להורג נראה אחד המחבלים אוחז בראשו של קורבנו ואומר בהתייחסו לכופרים "זה יהיה הגורל שלכם". בסרטון מופיעים גם נשיא צרפת פרנסואה הולנד, עם כוונת על ראשו וראש ממשלת בריטניה דיויד קמרון עליו הם מאיימים בפיגועים עתידיים.

הקוד בסוף הסרטון. הוראות לפיגועים עתידיים? // צילום מסך

סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, אמר בשבוע שעבר כי ארצות הברית וטורקיה מוכנות לפיתרון צבאי בסוריה, במידה ולא יושג פיתרון דיפלומטי.

"אנחנו יודעים שעדיף להגיע לפיתרון פוליטי, אך אנחנו מוכנים לפיתרון צבאי ולחיסול דאעש", אמר ביידן במסיבת עיתונאים לאחר שנפגש עם ראש ממשלת טורקיה, אהמט דבוטאולו. גורם בכיר בוושינגטון הבהיר לסוכנות הידיעות רויטרס כי ביידן לא התכוון לפיתרון כל המשבר בסוריה, אלא למאבק בדאעש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר