"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
צפו: התחזה למוכר קרמבו, ניסה לדקור מאבטח - ונוטרל
פלשתיני הגיע למחסום ג'למה בגלבוע, הסתער על מאבטח ונורה למוות • אין נפגעים, עימותים נרשמו בין מפגינים פלשתינים לכוחות צה"ל • דיווח: המחבל - נער בן 16 • מוקדם יותר טען גבר יהודי שהותקף בסכין בירושלים
"מוכר הקרמבו" שולף סכין ורץ לעבר המאבטחים // צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון // "מוכר הקרמבו" שולף סכין ורץ לעבר המאבטחים

צפו: התחזה למוכר קרמבו, ניסה לדקור מאבטח - ונוטרל

פלשתיני הגיע למחסום ג'למה בגלבוע, הסתער על מאבטח ונורה למוות • אין נפגעים, עימותים נרשמו בין מפגינים פלשתינים לכוחות צה"ל • דיווח: המחבל - נער בן 16 • מוקדם יותר טען גבר יהודי שהותקף בסכין בירושלים

,עודכן

לאחר שבת שקטה באופן יחסי ברחבי ירושלים ויהודה שומרון, ניסיון פיגוע במחסום ג'למה באזור ג'נין.

צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון

מתחקור ראשוני של האירוע עולה כי מחבל פלסטיני כבן 16, שהתחזה לרוכל עם קרטון קרמבו בידיו, התקדם לכיוון המעבר בחסות עשרות המכוניות שעמדו בנתיב הכניסה לכיוון ישראל. לפתע, השליך את הקרטון, שלף סכין ופתח בריצה לעבר אנשי הביטחון בעמדות הבידוק. מאבטח של רשות המעברים במשרד הביטחון זיהה את המחבל רץ לעבר אנשי הביטחון, בין המכוניות. המאבטח הסתער לעברו, ירה בו מטווח קצר וניטרל את האיום.

ראש רשות המעברים במשרד הביטחון, תא"ל (במיל') כמיל אבו רוקון הגיע לזירת האירוע ואמר: "את התרחיש הזה ודומים לו תרגלנו פעמים רבות בתקופה האחרונה לנוכח התגברות האירועים הביטחוניים. אנשי הביטחון תפקדו בדיוק כפי שציפינו מהם. מעבר גלבוע משמש בעיקר בסופי שבוע לכניסת אלפי כלי רכב ישראלים לצרכי מסחר בג'נין. ניסיון הפיגוע פוגע בראש ובראשונה בפלסטינים ובכלכלה הפלשתינית".

המעבר, דרכו עוברים בכל שבת אלפי כלי רכב, סגור בשלב זה לתנועה.הפלשתינים מדווחים כי המפגע שחוסל הוא תושב צפון הגדה בן 16. בעקבות האירוע, עשרות פלשתינים הפגינו באזור המחסום. כוחות הביטחון הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מוקדם יותר היום, חשד לניסיון תקיפה בבירה. גבר יהודי הגיע לכוח משטרה ברחוב שבטי ישראל, וטען שבן מיעוטים ניסה לדקור אותו בדרך שכם, סמוך לגן הקבר.

מהמשטרה נמסר כי לדבריו שמע צעקה, הסתובב לאחור והבחין בחשוד עם סכין, שככל הנראה ניסה לדקור אותו. על פי עדותו של הגבר, הוא נאבק עימו, החשוד נמלט והסכין נפלה מידו. היהודי, שהגיע להתלונן בפני כוחות הביטחון, העביר את הסכין לשוטרים. מהמשטרה נמסר כי נערכות סריקות לאיתור החשוד.

אתמול אירע פיגוע בכביש 60 סמוך לבית אל. פלשתינים יידו בקבוק תבערה לעבר רכב ישראלי ובו בני משפחה. כתוצאה מיידוי בקבוק התבערה, הרכב נפגע והחל לבעור בחלקו האחורי. בזירת האירוע אותרו שלוש נשים שנפגעו באירוע, מתוכן שתי ילדות. צוותי רפואה של מד"א וארגון הצלה יו"ש טיפלו בנפגעות ופינו לבית החולים הדסה עין כרם ילדה בת 4 במצב בינוני, שסבלה מכוויות בפלג גופה העליון. בנוסף טופלו ילדה בת 12 במצב קל, ואמם של השתיים נפגעה באורח קל.

שלשום בשעות הבוקר, הבחינו שוטרי מג"ב בנער כבן 14 סמוך לכניסה למחנה הפליטים שועפט שבירושלים, כשתיק על גבו והוא לובש חולצת בית ספר. השוטרים הבחינו גם כי שלושה נערים אחרים, שאחד מהם לבוש בבגדים זהים לבגדיו של הנער הראשון, מגיעים לכניסה למחנה הפליטים מכיוון ירושלים.

השוטרים הבחינו כי הנער העביר את תיק הגב לחברו, ילד כבן 12 מעבר למחסום. הילד, מצדו, העביר לנער שבתוך מחנה הפליטים אישור מעבר במחסום על שם אחר, במטרה שיוכל לעבור את המחסום לכיוון ירושלים, למרות שהוא אמור לשהות במעצר בית. לאחר מכן החל הילד לצעוד לכיוון ירושלים.

השוטרים עצרו את הילד עם התיק וגילו שבתוכו חבויים שני סכינים גדולים. קבוצת הילדים עוכבה לחקירה, בעוד שהנער שהיה בתוך מחנה הפליטים הבחין בשוטרים ונמלט. עם זאת, הבוקר, יום לאחר האירוע - נעצר גם הוא. בחקירתו התברר כי הוא קרוב משפחה של מחבל שביצע החודש פיגוע דקירה בבירה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו