"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מייק האקבי בשילה: "אתמוך בחיזוק ההתיישבות בישראל"

אחד המועמדים הרפובליקנים בביקור בישראל • מחר ייפגש עם ראש הממשלה

,עודכן
האקבי הערב בשילה // צילום: רויטרס // האקבי הערב בשילה

מייק האקבי, מתמודד רפובליקני לנשיאות ארה"ב הגיע לישראל לביקור של מספר ימים במסגרת ההכנות למסע הבחירות שלו. היום הוא ביקר בשילה הקדומה שבבנימין.

צילום: תמר אסרף

בנאומו באתר ההיסטורי, האקבי פתח ואמר שהוא מאוד מתרגש לבקר במקום שהיה עיר הבירה הראשונה של עם ישראל. הוא התייחס לעוצמה ולשורשים התנ"כיים העמוקים שבשילה וקרא לכל מי שרץ לנשיאות להגיע לארץ ולשילה.

"החיבור לשורשים של התנ"ך ושל עם ישראל הוא חשוב ומשמעותי", אמר, "אני רואה את יו"ש כחלק בלתי נפרד מישראל. אם אבחר להיות נשיא אתמוך בחיזוק ההתיישבות היהודית ביו"ש ואמשיך לראות במקום הזה מולדתו וארצו של העם היהודי".

האקבי (60), הנחשב לחבר באגף השמרני של המפלגה הרפובליקנית, הוא תומך נלהב של ישראל ומגיע מעת לעת לביקור בארץ הקודש גם לא בזמן בחירות. במהלך ביקוריו הוא מקפיד להגיע גם לאזורים שסומנו על ידי הממשל האמריקני כאזורי מחלוקת מחוץ לקו הירוק, ביהודה ושומרון ובמזרח ירושלים.

הדרך לבית הלבן עוברת דרך ישראל

בירושלים נערכים לאפשרות לקלוט ולארח את כל המועמדים לנשיאות ארה"ב, שבשנים האחרונות הפכו את ישראל ליעד חובה במהלך קמפיין הבחירות. ראש הממשלה מתכוון לפגוש את כל המועמדים משתי המפלגות. מחר יפגוש את האקבי, המושל לשעבר של מדינת ארקנסו.

במסגרת ההכנות לפגישה, נודע כי ראש הממשלה הנחה את לשכתו וכן את הגורמים הרשמיים האחראיים לביקורי המועמדים, כי יינתן יחס שווה לכל המועמדים מכל המפלגות, ללא קשר לתמיכת המועמד בישראל. מביקורו של האקבי תיגזר למעשה המדיניות כלפי יתר המועמדים שיגיעו בשנה הקרובה, כך למשל יוחלט אם יזומנו נציגי התקשורת לפגישה בתחילתה או בסופה, אם יינתנו הצהרות משותפות, אם תצא הודעה רשמית לתקשורת, או שלא יתקיימו אף אחת מהאפשרויות.

נתניהו אף הנחה כי במידה שיוחלט להוציא הודעה רשמית, יש להקפיד על סדרי הגודל של ההודעה, כך שאותם סדרי גודל ישמרו אצל כל המועמדים. המהלך נועד למנוע טענות כאילו נתניהו מעדיף מועמד זה או אחר או, כפי שטענו בעבר, כי הוא מעדיף את מועמדי המפלגה הרפובליקנית על פני הדמוקרטיים.

בסוף חודש יולי תקף האקבי בחריפות את אובאמה על הסכם הגרעין האיראני ואף דימה זאת לשואה כשאמר כי "מדיניות החוץ של הנשיא הזה היא החלשה ביותר בהיסטוריה האמריקנית. זה כל כך נאיבי שהוא סומך על האיראנים, ועל ידי כך הוא לוקח את הישראלים ומצעיד אותם אל דלתות המשרפה. העסקה הזו היא הדבר האידיוטי ביותר והיא צריכה להידחות על ידי דמוקרטים ורפובליקנים בקונגרס ועל ידי העם האמריקני".

דבריו לוו בגינויים מצד המחנה היריב. במועצה של היהודים הדמוקרטיים אמרו כי "אלו כנראה הדברים הכי בלתי נסלחים ששמענו בתקופה האחרונה. הדברים מראים התעלמות מוחלטת ובוטה מחייהם של מיליוני הנספים בשואה והכאב שעדיין מרגישים קרוביהם היום". הם קראו לו לחזור בו מדבריו.

כשנשאל הערב בשילה אם הוא מתחרט על האמירה שלו ביחס להסכם עם איראן, ש"נשיא ארה"ב דוחף את היהודים למשרפות", השיב בשלילה ואמר: "זכיתי לקבל תגובות נרגשות מיהודים ניצולי שואה שהודו לי על הרצון שלי להגן על ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר