"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ביהמ"ש אישר באופן חריג המתת חסד לחולה סופני
זאת אף שלא עמד בתנאי "חוק החולה הנוטה למות" • פסה"ד ניתן בעקבות הסכמת היועמ"ש
צילום: GettyImages (אילוסטרציה) // החולה כתב: "אני אדם מת בגוף חי"

ביהמ"ש אישר באופן חריג המתת חסד לחולה סופני

זאת אף שלא עמד בתנאי "חוק החולה הנוטה למות" • פסה"ד ניתן בעקבות הסכמת היועמ"ש

,עודכן

פסק דין תקדימי, שניתן לפני כשבועיים בביהמ"ש המחוזי בת"א, התיר המתת חסד של חולה במחלת ניוון שרירים סופנית באמצעות ניתוקו ממכשירי ההנשמה שאליהם היה מחובר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פסק הדין התאפשר לאחר שהיועמ"ש, יהודה וינשטיין, השיב לפניית החולה אליו כי אף על פי שחוק "החולה הנוטה למות" אינו חל במקרה שלו, רוחו ועקרונותיו - כן. החולה, בשנות ה־40 לחייו, מת לפני כמה ימים וביהמ"ש התיר אתמול לפרסם את פסק הדין בעקבות בקשת עיתון "הארץ".

לפני כמה חודשים פנה החולה לעורכי הדין גיורא ארדינסט ואבי סתיו בבקשה שיסייעו לו, מבחינה משפטית, במימוש בקשתו לשים קץ לסבלו. אלה הסכימו לטפל בתיק בהתנדבות ופנו בבקשה ליועמ"ש. בין השאר כתב החולה בבקשתו: "זה שנתיים, במקביל להידרדרות משמעותית במצבי, הכוללת כאבים רבים ביותר... גמרתי אומר לסיים את חיי... אני אדם מת בגוף חי...".

פסה"ד בעניינו הוא הראשון מאז חקיקת "חוק החולה הנוטה למות" ב־2005, הקובע - בין השאר - כי יחול על חולים סופניים שתוחלת החיים שלהם היא עד שישה חודשים, אז ניתן להימנע ממתן טיפול רפואי מציל חיים. במקרה המדובר, הערכת תוחלת החיים של החולה עלתה על שישה חודשים. השופט רחמים כהן כתב בפסה"ד כי בעקבות הסכמת שני הצדדים "על הרופא שיבצע את ההליך לוודא מעל לכל ספק סביר, שהמבקש נחוש בדעתו". רק אז, ניתן יהיה למלא את בקשת החולה.

כיום יש כ־3,000 ישראלים החתומים על "טופס הנחיות מקדימות" של משרד הבריאות, המגדיר שאם יגיעו למצב סופני התואם לחוק "החולה הנוטה למות", לא יוארכו חייהם מלאכותית. כמו כן, עוד 11,500 ישראלים חתומים על טופס דומה של עמותת ליל"ך (לחיות ולמות בכבוד), המוכר ע"י משרד הבריאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו