"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אובארוב הודה שקרא לאוהדים לפרוץ למגרש

מאמן השוערים של מכבי ת"א אישר כי התסיס את האוהדים הצהובים וכתוצאה מכך עלול להיזרק מהקבוצה • המשטרה מאבטחת את ביתו של זהבי • במכבי טוענים כי לזהבי לא הגיע כרטיס אדום "האוהד שתקף אותו יכול היה לדקור אותו. כל אחד היה מגיב כמו ערן"

,עודכן
צילום: אלן שיבר // אחד מאוהדי מכבי ת"א שפרצו למגרש ונעצרו

אנשי מכבי ת"א וביניהם מנכ"ל הקבוצה, מרטין ביין, נשארו אתמול עד השעה אחת בלילה בבלומפילד, לקחו מצוות האצטדיון את מצלמות האבטחה, על מנת לבצע הבוקר (ג') הערכת מצב, שבה יחליטו איך יגיבו לאירועים האלימים והמכוערים שהובילו לפיצוץ הדרבי. הבעלים מיטש גולדהאר, עודכן על ההתרחשויות, ומנכ"ל הצהובים שוחח ארוכות עם מנכ"ל המנהלת אורן חסון.

מאמן השוערים של הקבוצה, שורה אובארוב, הודה שאמר לאוהדים להיכנס למגרש. במכבי המומים מהמעשה והסמל הגדול של המועדון הצהוב עלול להיזרק מהקבוצה כתוצאה מכך. בניגוד לאובארוב, הבלם קרלוס גארסיה טען כי אמר לאוהדים שהם לא ממשיכים לשחק ויורדים מהדשא. הערכות הן שהקבוצה תספוג עונש קשה, שאולי אפילו יכלול הפחתת נקודות בפועל, כאשר גםערן זהביעשוי להיות מורחק ממספר רב של משחקים. במכבי כבר החלו לעבוד מאתמול בלילה על טיעוני ההגנה שלהם.

המשטרה הציבה בלילה ניידות ליד ביתם של ערן זהבי וטל בן חיים, מחשש לפגיעה בשניים. כמו כן, כתובות של כל השחקנים הועברו למוקדי המשטרה באזורים שבהם גרים השחקנים, על מנת לבדוק שאין איזשהו ניסיון לפגוע בהם פיזית. "האוהד שתקף את ערן יכול היה לדקור אותו, כל מה שקרה זו שערורייה, בושה וחרפה", אמרו במועדון הצהוב.

אובארוב הודה כי התסיס את הקהל. כיצד יגיבו בהנהלת מכבי? // צילום: אלן שיבר

במכבי טענו כי לזהבי לא הגיע כרטיס אדום, משום שניסה להגן על עצמו וגם אם הגיע לו כרטיס אדום על פי החוקה, השופט רועי ריינשרייבר היה צריך להפסיק את המשחק מיד לאחר התקרית עם זהבי, כפי שביקש המנהל המקצועי של המועדון יורדי קרוייף. "השופט היה חייב להפעיל שיקול דעת וישר להפסיק את המשחק", אמר גורם במכבי.

הצהובים לא הסכימו לתת זהבי להתראיין אך לחבריו אמר: "בחיים זה לא אדום". השחקנים עמדו לצידו של חברם וטענו כי: "כל אחד אחר שהיה מקבל מכות היה מגיב ככה". במועדון תקפו גם את כוחות האבטחה במקום, שהגיעו בכמויות גדולות אך לא הצליחו למנוע את ההתפרעות ההמונית: "המאבטחים והמשטרה האלה לא יכולים לאבטח את עצמם, היה כאן מחדל עצום. שילכו לשבוע למשחקים בטורקיה וילמדו איך מתנהגים עם אוהדים".

קרויף מרגיע את זהבי. חבריו לקבוצה מבינים את מעשיו // צילום: עמי שומן

מנכ"ל הקבוצה, מרטין ביין, שאמור לשוחח הבוקר עם ערן זהבי ושאר המעורבים בתגרה, סיפר: "אני בכדורגל הרבה מאוד זמן ולא ראיתי דבר כזה בעבר. המועדון שלנו לא יסבול שום אלימות ואנחנו לא יכולים לסבול ששחקן שלנו מותקף במגרש. זהבי חגג כמו שהרבה שחקנים חוגגים ברחבי העולם כשהם מבקיעים, במיוחד במשחקי דרבי.לא משנה איזו חגיגה נעשית, אף אחד לא נכנס למשחק ומבצע מעשה אלימות כלפי מישהו.כל מי שיצפה בווידאו יראה שזהבי היה תחת לחץ".

מנכ"ל מנהלת הליגה:"יום אחד זה יכול להיגמר באסון"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר