"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בין עימות לפיוס

בעיקרו של דבר למפלגת שלטון אין ברירה אלא להכריע בין הנצים או להתפייס. אלא אם כן היא בתהליך של ויתור על בכורתה

,עודכן
נתניהו בכנס הפעילים בפתח תקווה, אתמול // צילום: נחשון פיליפסון - וידאו אדן // נתניהו בכנס הפעילים בפתח תקווה, אתמול

התבוננות בהיסטוריה של הפוליטיקה הישראלית מלמדת כי לא כל התכנסות של חלק מהסיעה ואישי הציבור מסתיימת בפילוג המפלגה. אך כל פילוג מתחיל בהתכנסות חלקית.

המפגשים הנפרדים אינם המחלה המפלגתית. הם רק הנורה האדומה המאותתת להנהגה כי עלתה על נתיב מסוכן. אם היא ממשיכה הרי זו עדות כי פניה לפילוג, במודע או תוך אובדן השליטה העצמית.

אמש פקדה הדילמה את הליכוד. בנימין נתניהו כינס אנשי ליכוד בפתח תקווה. יריבו דני דנון קרא לכולם לבוא למרכז המפלגה באשקלון. בשני המחנות צפו מי בא לאן. אופיר אקוניס בחר בפתרון מקצועי נסוג, הוא כינס את חבריו בכפר סבא כדי לא להזדהות עם איש.

מי שממלא בימים אלה את תפקידו המסורתי של נתן אשל במחנה נתניהו צריך היה להציע לו לנסוע לאשקלון. אם לא הפעם מפני שדנון נהג בו בחוסר כבוד בכך שלא התפשר עימו, כי אז לקראת המפגש הבא של המרכז. זו אינה הליכה לקנוסה.

הוא חייב להופיע בפני המוסד המאוס עליו ועל תומכיו, ולהסביר בלשון שאינה מתלהמת אבל גם ללא חנופה מה הוא מציע להם ומה לא; ובמצב הנוכחי להסביר בפרטנות את מבצע צוק איתן

ומדוע ההחלטה שהתקבלה שם אמש למוטט את חמאס בסיבוב הבא אינה מעשית.

אין זה קל. נתניהו לא ענה על הציפיות הבלתי מעשיות של חברי הליכוד. התנהלותו בחברת משה (בוגי) יעלון ובני גנץ היתה מיצוי נבון של האפשרות הסבירה. אבל היא קשה ביותר להסבר ולשכנוע בקהל אשר חש כאילו ממשלה יכולה להתנהל במלחמה על פי הנוסחה של "הכל או כלום". קשה לשכנע קהל להוט בתבונת הפעילות המרוסנת.

אולי הוא חש כי דבר אינו בוער. יש סיכוי רב כי הממשלה אינה קרובה להתפרק.

אנשי נתניהו רוצים לראותו ליד ההגה. יריביו במפלגה סבורים כי טרם הגיע המועד לערער על הנהגתו. גם יאיר לפיד אינו ממהר לפרוש מהקואליציה.

נכון שלליכוד יש עדיין זמן רב. אבל בעיקרו של דבר למפלגת שלטון אין ברירה אלא להכריע בין הנצים או להתפייס. אלא אם כן היא בתהליך של ויתור על בכורתה.

• • •

רוב הח"כים והשרים הגיעו לכנס של נתניהו

העימות בליכוד: לכנס שערך אמש רה"מ הגיעו רוב בכירי המפלגה • במקביל, לישיבת המרכז שאירגן דנון - כ־300 פעילים, בהם ח"כ פייגלין • השרים סילבן שלום וגדעון סער לא השתתפו באף אירוע • נתניהו: "רק הליכוד יוביל את ישראל"

עימות פנים מפלגתי בליכוד: מפלגת השלטון קיימה אתמול שני כנסים מרכזיים במקביל - באשקלון, שם התכנס מרכז המפלגה לכינוס שאותו יזם יו"ר המרכז ח"כ דני דנון - ובפתח תקווה, שם ערכו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון משה (בוגי) יעלון ושר התחבורה ישראל כ"ץ כינוס פעילים.

נתניהו הוכיח אתמול כי מאמציו לחזור לשטח הליכודי ולחדש את הקשר עם פעילי המפלגה וחברי המרכז השתלמו. קרוב ל־500 פעילים מאזור גוש דן הגיעו לכינוס שקיים. לאירוע הגיעו שרים וח"כים רבים, בהם יובל שטייניץ, לימור לבנת וגילה גמליאל.

רה"מ אמר בכינוס כי "בחודשים האחרונים התברר יותר מתמיד שאין כוח אחר שיוביל את מדינת ישראל זולת הליכוד. יש שותפים, אבל כוח מוביל אחד - רק הליכוד יכול להוביל את ישראל. אנו נבחרנו להוביל את העם, ואני מאמין שנמשיך להוביל".

מלבד דנון, הגיע לכינוס המרכז באשקלון שבו נכחו כ־300 חברי מרכז, גם ח"כ משה פייגלין, שאמר כי "פה במרכז הליכוד אנחנו מייסדים את מחנה הליכוד המאמין במדינה אחת לעם אחד עם אלוהים אחד". דנון התייחס למיעוט המשתתפים ואמר כי "היו אירועים במרכז אפילו קטנים יותר. לא ניהלתי מאבק על מספר המשתתפים. אולי אחרים ניהלו, אני לא".

חברי המרכז אישרו את הצעת ההחלטה של דנון לפיה על הממשלה להכניע את חמאס. להחלטה משמעות הצהרתית בלבד. השרים סילבן שלום וגדעון סער לא הופיע באף אחד מהכינוסים.

מתי טוכפלד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר