השירות המטאורולוגי פרסם היום (שלישי) את רשימת שמות אירועי מזג האוויר המשמעותיים, בתקווה שיהיו, לעונת 2025/26. השנה ניתנה לציבור אפשרות להשתתף בבחירת השמות. הרשימה הורכבה מסך הקולות בישראל, יוון וקפריסין, כאשר כל מדינה קיבלה שליש מהשמות שנבחרו.
איך זה עובד?
החל מהחודש ובמהלך השנה הקרובה אירועי מזג אוויר משמעותיים, שיש להם פוטנציאל להשפעה נרחבת על חיי אדם או תשתיות באחת או יותר משלוש המדינות - ישראל, יוון, קפריסין - יקבלו שמות מהרשימה לפי סדר האותיות.
ישראל קיבלה השנה לבחור את השם הראשון ברשימה והשם שנבחר עבור האות A הוא "אדל".
להלן רשימת השמות (הישראליים צבועים בכתום):
הצפי - המשך בצורת
כזכור, השירות המטאורולוגי מצפה להמשך הבצורת בחודשים הקרובים ולסתיו חם ושחון מהממוצע. עם זאת, חשוב לדעת שאין קשר בין האופי המטאורולוגי של שנה והיותה שנה ברוכה או מעוטת גשמים, ובין הסיכוי לקבלת אירועי מזג אוויר קיצוניים.
בשנה שעברה, שהייתה שנת בצורת, חווינו לא מעט אירועי מזג אוויר קיצוניים כמו בחוף הכרמל ב-19 בספטמבר 24' (110 מ"מ בשעה בודדת באזור מעגן מיכאל) וב-4 במאי 25' (כ-40 מ"מ ב-20 דקות בלבד באזור עין גדי).
בשירות המטאורולוגי מדגישים כי ברגע שיוכרז על מתן שם לאירוע, הדבר יעיד על חומרתו הצפויה והפוטנציאל הגבוה לנזקים, והדבר יסייע לכל רשויות המדינה ולציבור להיערך מראש כדי להקטין את פוטנציאל הנזק.
במגמת התקררות: מזג אוויר נעים ברוב חלקי הארץ, ואיפה יהיו עדיין עומסי חום
תחזית מזג האוויר: הימים הקרובים מוכיחים שהסתיו מתקרב בצעדי ענק
פרסומת | חוזרים ללימודים עם קופסת אוכל
גל החום יימשך בתחילת השבוע - ומתי תורגש הקלה? | תחזית מזג האוויר
רגע לפני ירידת הטמפרטורות: איפה צפויות היום 40 מעלות? | התחזית המלאה

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)