נוסעים נמלטים מהשריפות בכביש 1. צילום: AFP

השירות המטאורולוגי: השרב יישבר במהלך הערב - צפויות רוחות עזות עד חצות

השירות המטאורולוגי פרסם אזהרה כתומה מפני רוחות עזות של עד 83 קמ"ש שצפויות לנשוב עד חצות • האובך הכבד יגביל את הראות עד 3,000 מטר במרכז הארץ ו-2,000 מטר בנגב • בהמשך הערב יחל להישבר השרב והרוחות יהפכו ממזרחיות למערביות, אך עדיין יישארו חזקות • לאחר רגיעה בבוקר מחר, הרוחות יתחזקו שוב בצהריים

[object Object]

השירות המטאורולוגי הוציא היום (רביעי) אזהרה כתומה (רמת חומרה גבוהה) מפני רוחות עזות שינשבו ברחבי הארץ עד חצות לפחות. על פי התחזית, הרוחות צפויות להגיע לעוצמה של 46 קמ"ש (25 קשר) ואף לשיא של 83 קמ"ש (45 קשר) במשבים.

השריפה ליד מושב קלחים, צילום: מועצה האזורית מרחבים

במקביל, הוציא השירות אזהרה צהובה בנוגע לסכנת שריפות גבוהה עד השעה 22:00 בהרי הגליל, בכרמל, במורדות הגליל המערבי, בשפלה, בהרי המרכז, בצפון השומרון ובצפון הנגב. האזהרה מגיעה בעיצומו של גל שריפות נרחב שכבר פוקד את ישראל, כאשר הרוחות העזות מעצימות את עוצמת האש ואת התפשטותה.

בנוסף, מזהירים המטאורולוגים מהגבלות ראות משמעותיות עקב אובך במרכז הארץ עד לפחות השעה 18:00, עם יכולת ראייה של כ-5,000 מטר ולפרקים עד 3,000 מטר. בנגב המצב חמור אף יותר, עם הגבלת ראות של עד 2,000 מטר עקב אבק.

יער נשרף ליד לטרון, צילום: אורן בן חקון

"מאחר הצהריים ואל תוך הערב יתחיל להישבר השרב, וצפויות רוחות מערביות חזקות מאוד עם פוטנציאל לנזקים באזורים רבים," נמסר בהודעה מיוחדת של השמ"ט. "בנוסף ייתכנו גשמים מקומיים ואפילו פה ושם רעמים. במהלך הלילה הרוחות יחלשו בהדרגה".

שיא הרוחות צפוי בשעות הקרובות תחילה באזורים דרומיים יותר כמו הנגב והשפלה, ולקראת הערב (17:00-18:00) גם בהרי המרכז ובצפון. כרגע הרוחות עדיין מנשבות מדרום לצפון והמשבים העזים ביותר נרשמים בנגב המערבי, בלכיש ובשפלה הדרומית בעוצמה של 70-80 קמ"ש.

בהמשך הערב צפוי מפנה, כאשר הרוחות המזרחיות החזקות יהפכו למערביות, מה שיסמן את תחילת שבירת השרב וכניסת אוויר לח וקריר יותר לארץ. עם זאת, הרוחות העזות ימשיכו לנשוב עד חצות לפחות.

מנסים להשתלט על האש. עובדי קק"ל, צילום: עובדי ויערני קק"ל

יש לציין כי גם מחר, יום העצמאות, לאחר רגיעה בשעות הבוקר המוקדמות, הרוחות המערביות צפויות להתחזק שוב בשעות הצהריים. למרות זאת, מזג האוויר ילך וירגע במהלך היום, השרב כבר יהיה מאחורינו וגם הרוחות החזקות יחלשו. במקביל תורגש ירידה ניכרת בטמפרטורות אבל עדיין ייתכן גשם קל בעיקר עד הצהריים.

השירות המטאורולוגי מוסיף אזהרה חשובה נוספת: הים התיכון מסוכן לרחצה בשעות הקרובות עקב מזג האוויר, ויש לקחת זאת בחשבון למי שמתכנן להיכנס למים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...