שוקולד מריר – ואנחנו לא מדברים על שוקולד מריר לפי ההגדרה הישראלית (כלומר: שוקולד שאינו חלבי), אלא על כזה עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו – הוא לא רק מעדן קצת פחות מתוק, אלא גם בעל יתרונות בריאותיים משמעותיים. Claude מפרטת לנו את 7 היתרונות המוכחים מדעית של שוקולד מריר:
1. עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים
שוקולד מריר מכיל כמויות נכבדות של סיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום, נחושת, מנגן, אשלגן, זרחן, אבץ וסלניום – שלמרות השמות המעט מפחידים, הם חומרים חשובים לגופנו.
2. משפר את פרופיל הכולסטרול
מחקרים מראים כי שוקולד מריר עשוי להעלות את רמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL), להגן על הכולסטרול ה"רע" (LDL) מפני חמצון ולהפחית רמות כולסטרול כללי וטריגליצרידים.
3. מקור עשיר לנוגדי חמצון
שוקולד מריר עשיר בפוליפנולים, פלבנואידים וקטכינים – שלוש מילים מסובכות מדי שמתארות חומרים המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) כאשר הם משולבים עם מזונות אחרים כמו שקדים.
4. עשוי להוריד לחץ דם
הפלבונואידים בשוקולד מריר מגבירים גם את ייצור החנקן החד-חמצני, המסייע להרפיית כלי הדם ולהורדת לחץ הדם. עם זאת, ההשפעה הזו בדרך כלל מתונה.
5. עשוי להפחית סיכון למחלות לב
צריכה מתונה של שוקולד מריר (כ-45 גרם בשבוע) נקשרה להפחתה של כ-11% בסיכון למחלות לב וכלי דם.
6. מגן על העור מפני השמש
הפלבנואידים בשוקולד מריר עשויים להגן מפני נזקי שמש, לשפר זרימת דם לעור ולהגביר את צפיפות ולחות העור. עם זאת, כמובן שהוא לא מהווה תחליף לקרם הגנה איכותי בביקורים בחוף הים.
7. עשוי לשפר תפקודי מוח
הפלבנואידים בשוקולד עשויים לשפר זרימת דם למוח, לשפר קשב, למידה מילולית וזיכרון, ולסייע בשמירה על תפקוד קוגניטיבי אצל מבוגרים.
למרות כל האמור לעיל, חשוב לשמור על צריכה מתונה, ולזכור שגם שוקולד מריר עדיין מכיל לא מען קלוריות, סוכר ושומן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)