איטליה נחשבת למרכז אמנות הקפה העולמי – אך מתברר שהיא כוללת גם הגבלה מפתיעה לאחד המשקאות המזוהים ביותר עם תרבות הקפה שלה; מלכת הפסטה, משפיענית איטלקית ברשתות החברתיות, הציתה לאחרונה ויכוח סוער כאשר טענה שקפוצ'ינו צריך להישמר בקפידה לבקרים. הסתייענו ב-ChatGPT כדי להסביר את הטענות שלה:
נדיה קטרינה מוּנוֹ, המוכרת ברשת בכינוי מלכת הפסטה, נחשבת לדוברת כריזמטית של תרבות האוכל האיטלקית. עם קהל מעריצים נלהב של 2.2 מיליון עוקבים, היא זוכה לעניין רב בקהילת אוהבי האוכל. בסרטון שהעלתה לאחרונה, הכריזה מונו בלהט שקפוצ'ינו הוא משקה המיועד לארוחת הבוקר בלבד.
הרציונל מאחורי קביעה זו, לדבריה, נעוץ ברעיון שקפוצ'ינו מסוגל, ומיועד, "להעיר את החושים" באופן מדהים, בשל השילוב בין הקפה לחלב המוקצף. לכן, רצוי לצרוך אותו עד 10 בבוקר, מקסימום 11, “אבל לעולם לא אחרי 12”.
אבל גם האוכל קשור לעניין. מונו ציינה שארוחות צהריים איטלקיות הן מורכבות, גדושים בטעמים ומרקמים, וצכירה שלהן לצד קפוצ'ינו יוצרת "קקפוניה חושית”. לכן, בצהריים עדיף קפה ‘פשוט’ יותר, כמו אספרסו.
נקודת מבט תרבותית זו זכתה לתגובות קוטביות, כאשר חלק מהמגיבים דוגלים במסורת, בעוד שאחרים מתעלמים ממנה בתוקף. עבור חלקם, הקפדה על ציר הזמן של הקפוצ'ינו מייצגת סוג של כבוד קולינרי, דרך ליישר קו עם הקצב של הגסטרונומיה האיטלקית. אחרים מתבוננים במסורת במידה מסוימת של ספקנות, וטוענים שהלב רוצה את מה שהוא רוצה, ואם קפוצ'ינו אחר הצהריים משמח מישהו, אז זה מה שהוא צריך לשתות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו