חברת SpaceX, שנמצאת בבעלותו של המיליארדר הדרום אפריקני אילון מאסק, הודיעה במהלך הלילה (חמישי) שהיא הצליחה לשגר ולהנחית בהצלחה את מעבורת החלל העתידנית שלה, לאחר ארבעה ניסיונות כושלים.
הניסוי המוצלח של חברת החלל הפרטית, שכאמור הגיע לאחר ארבעה ניסיונות שלא צלחו, נעשה באב טיפוס מדגם SN15, ומהווה חלק משמעותי בתוכנית של מאסק להנחית אסטרונאוטים על הירח ולשלוח בעתיד אנשים למאדים. כמו כן, יש לציין כי שיגור המעבורת המוצלח התרחש בציון 60 שנים לטיסה של האמריקני הראשון בחלל, אלן שפרד.
שני ניסויים דומים התרחשו בחודש פברואר ובחודש מרץ השנה, בדגמים SN9 ו-SN10, והסתיימו בפיצוץ אדיר ובכישלון. בחודש דצמבר של השנה שעברה, חברת SpaceX שיגרה טיל מדגם SN8 שוגר ממדינת טקסס בארצות הברית, שהגיע לגובה המצופה ולאחר מכן התפוצץ במהלך נחיתה מבוקרת.
ההישג הנוכחי של חברתה חלל מגיע במהלך שבוע גדוש הצלחה. רק בתחילת השבוע, ואחרי 167 ימים בתחנת החלל הבינלאומית, חללית דרגון של SpaceX ובה ארבעה אסטרונאוטים מצוות Crew-1 של נאס"א, נחתה בהצלחה בבוקר יום ראשון (שעון ישראל) במפרץ מקסיקו, מול חופי פלורידה. מדובר בפעם הראשונה מאז החללית אפולו 8 ב-1968, שצוות של סוכנות החלל האמריקנית שב לכדור הארץ בנחיתה לילית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו