"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הישג ל-SpaceX: הנחיתה בהצלחה את מעבורת החלל העתידנית שלה

דגם SN15 של חברת החלל צלח את השיגור ואת הנחיתה לאחר ארבעה ניסיונות כושלים • הצלחת הניסוי מהווה חלק משמעותי בתוכנית של החברה להנחית אסטרונאוטים על הירח ולשלוח אנשים למאדים • צפו

,עודכן
0השמעה
דגם SN15 של חברת SpaceX בבעלותו של אילון מאסק, צילום: אי.אף.פי

חברת SpaceX, שנמצאת בבעלותו של המיליארדר הדרום אפריקני אילון מאסק, הודיעה במהלך הלילה (חמישי) שהיא הצליחה לשגר ולהנחית בהצלחה את מעבורת החלל העתידנית שלה, לאחר ארבעה ניסיונות כושלים.

נחיתת המעבורת Spacex // צילום: רויטרס

הניסוי המוצלח של חברת החלל הפרטית, שכאמור הגיע לאחר ארבעה ניסיונות שלא צלחו, נעשה באב טיפוס מדגם SN15, ומהווה חלק משמעותי בתוכנית של מאסק להנחית אסטרונאוטים על הירח ולשלוח בעתיד אנשים למאדים. כמו כן, יש לציין כי שיגור המעבורת המוצלח התרחש בציון 60 שנים לטיסה של האמריקני הראשון בחלל, אלן שפרד.

שני ניסויים דומים התרחשו בחודש פברואר ובחודש מרץ השנה, בדגמים SN9 ו-SN10, והסתיימו בפיצוץ אדיר ובכישלון. בחודש דצמבר של השנה שעברה, חברת SpaceX שיגרה טיל מדגם SN8 שוגר ממדינת טקסס בארצות הברית, שהגיע לגובה המצופה ולאחר מכן התפוצץ במהלך נחיתה מבוקרת.

SN15’s flaps during controlled aerodynamic descent!#SpaceX#Starship#SN15pic.twitter.com/oCV9qO9unL

— Everything SpaceX (@spacex360)May 5, 2021

ההישג הנוכחי של חברתה חלל מגיע במהלך שבוע גדוש הצלחה. רק בתחילת השבוע, ואחרי 167 ימים בתחנת החלל הבינלאומית, חללית דרגון של SpaceX ובה ארבעה אסטרונאוטים מצוות Crew-1 של נאס"א, נחתה בהצלחה בבוקר יום ראשון (שעון ישראל) במפרץ מקסיקו, מול חופי פלורידה. מדובר בפעם הראשונה מאז החללית אפולו 8 ב-1968, שצוות של סוכנות החלל האמריקנית שב לכדור הארץ בנחיתה לילית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר