משחקי בית ה הושלמו לפני זמן קצר וקבעו: שבדיה עולה לשמינית הגמר מהמקום הראשון וספרד מיד אחריה כסגנית הבית. סלובקיה סיימה במקום שלישי למרות התבוסה לספרד, אך סיכוייה לעלות לשלב הבא קלושים. פולין נפרדה מהיורו.
לספרדים זה התחיל קשה, כשבדקה ה-12 אלברו מוראטה החטיא מהנקודה הלבנה, ונראה שהיה שהוא ממשיך את חוסר המזל המתמשך שלו, אבל אז הגיע השוער הסלובקי מרטין דוברבקה והציל את הנבחרת של לואיס אנריקה. כדור אדיר שניתז בדקה ה-30 ממשקוף שערו, עלה בקשת גבוהה מאוד, וכשדוברבקה ניסה להדוף אותו בירידה לקרן, פספס והנחית אותו לתוך שערו הוא.
מכאן לספרדים המחמיצנים היה יותר קל, בעיקר בדקה ה-45, כשדוברבקה המשיך את תצוגת האימים שלו – הפעם הוא יצא רע לכדור קרן, חזר בניסיון מאוחר לחפות על הטעות רק כדי לפספס הגבהה קשתית שנחתה על ראשו של אמריק לפורט והפכה ל-0:2 לספרד במחצית. בדקה ה-56 פאבלו סראביה סגר את הסיפור עם השלישי ומכאן הדרך של ספרד לשמינית הגמר כבר היתה בטוחה.
בדקה ה-67 החגיגה הספרדית נמשכה עם שער נפלא של פראן טורס עם העקב, בנגיעה הראשונה שלו במשחק, כחצי דקה אחרי שהחליף את מוראטה. סראביה היה חתום על הבישול. ארבע דקות אחר כך וסלובקיה האומללה כבשה שער עצמי נוסף, הפעם מרגליו של יוראי קוצ'קה. 0:5 לספרד בסיום.
לשבדים, מול הפולנים, הלך יותר קשה, למרות פתיחה מעולה שהובילה ליתרון 0:1 כבר אחרי 80 שניות מרגלי אמיל פורסברג. שחקן לייפצייג היה גם זה שהכפיל את היתרון של הסקנדינבים בדקה ה-59 בתום מתפרצת למופת ובישול מצוין של דז'אן קולוסבסקי. בין לבין, עוד במחצית הראשונה, היה חתום רוברט לבנדובסקי על החטאה משולשת מטורפת, עם צמד נגיחות למשקוף מטווח קצר ועוד בעיטה באוויר מטווח אפס.
הפולנים בכל זאת חזרו לעניינים מהר אחרי השער השני שספגו, למעשה תוך שתי דקות, כשהפעם פיוטר ז'יילינסקי מצא את לבנדובסקי מאופס וחלוץ באיירן צימק ל-2:1. לרגע התקוות הפולניות תפסו צבע בדקה ה-66, כקרול סווידרסקי כבש מקרוב, אך דגל הקוון עלה ואיתו הגיע הנבדל ופסילת השער.
ה-2:2 הגיע בכל זאת, כשלבנדובסקי השלים מקרוב צמד בדקה ה-84, אבל הדרמה הגדולה חיכתה 10 דקות ותפסה את מקומה. היה זה ויקטור קלאסון השבדי, ארבע דקות בתוספת הזמן, שהצליח להכניע את השוער הפולני וויצ'ך שצ'סני והחזיר את שבדיה למקום הראושן בבית עם ניצחון 2:3.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
