רוברטו דה זרבי מונה היום (שלישי) בתור המאמן החדש של שחטאר דונייצק. האיטלקי בן ה-41 שיחק כקשר שמאלי והיה בעל חוש הבקעת שערים לא רע בכלל, נשמע מוכר? ובכן, קריירת המשחק שלו לא נסקה לגבהים עליהם חלם, אך הוא פיצה על זה עם קריירת האימון.
Official and confirmed. Roberto De Zerbi is the new Shakhtar Donetsk head coach, agreement reached and signed until June 2023. 🟠🇺🇦 #Shakhtar https://t.co/DiNRJF02mI
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) May 25, 2021
לאחר אימון בליגות נמוכות דה זרבי חתם בשנת 2016 בפארלמו, אך דווקא תחנה זו לא זכורה לו לטובה בשל סיומה, עם שבעה הפסדים רצופים והדחה בדו קרב פנדלים, משם עבר לבנוונטו כשזו העפילה לליגה הבכירה בעונת 17/18 וחרף העובדה שהיא ירדה בתום העונה לא פגם בשבחים שקיבל האיטלקי על משחק לחץ גבוה ומשחק התקפה מרשים לצד יכולת טובה בניהול הקבוצה.
😍 Forza Shakhtar! ⚒ Roberto De Zerbi's message to #Shakhtar fans 🧡 pic.twitter.com/XX8rxEDoXA
— FC SHAKHTAR ENGLISH (@FCShakhtar_eng) May 25, 2021
ביוני 2018 הוא מונה למאמן ססואולו, ושם פרח. דה זרבי הוביל את ססואולו הקטנה פעמיים למקום השמיני בסרייה אה, כשהעונה נדחק אליו במחזור הסיום ורומא השביעית זכתה בכרטיס לליגת הקונפרנס האירופית החדשה.
כבר בחודש מאי המאמן הודיע שיעזוב בתום העונה, וכך עשה, בחודש האחרון קושר רבות למועדון האוקראיני וכעת השידוך הזה רשמי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו