ההתאחדות לכדורגל ומינהלת הליגות קיבלו אתמול החלטה בנוגע למשחקים שאמורים היו להיערך החל ממחר.
שני משחקי חצאי גמר גביע המדינה, בין מכבי חיפה למכבי ת"א ובין הפועל ת"א לבית"ר ת"א/בת ים נדחו לימי רביעי וחמישי הקרובים, אם כמובן המצב הביטחוני יאפשר זאת.
גם מחזור הליגה שנקבע למחר לא ייערך, ובמינהלת הליגות צפויים לפרסם את לוח המשחקים החדש לשלושת המחזורים שנותרו עד לסיום עונת 2020/21 בליגת העל.
המטחים הכבדים לעבר מרכז הארץ והעובדה שהפסקת אש אינה נראית באופק הביאו ביממה האחרונה לסבב שיחות בין ראשי ההתאחדות לבין הנהלת המועדונים. בהתאחדות שמעו מראשי מכבי ת"א כי המועדון נמצא במצב לא טוב מבחינה מקצועית, שכן השחקנים הזרים עזבו את ישראל, וכי שגרת האימונים נפגעה משמעותית. המסר של הצהובים היה ברור: "במצב הזה - אין טעם לשחק כדורגל".
במכבי חיפה גילו הבנה למצב, שכן גם בגזרה הזו לא שקט. נכון, אמנם לא שוגרו לעבר העיר טילים, אך הפגנות אלימות הפכו לדבר שכיח גם במקום שכבר שנים מהווה סמל לדו־קיום.
החשש הגדול בהתאחדות הוא ממצב שבו ייקלעו ללוח זמנים בלתי אפשרי. לפיכך הבהירו לקבוצות כי עליהן לסיים את כל המפעלים עד 30 במאי.
ב־31 במאי אמורה הנבחרת להתכנס לקראת משחקי הידידות מול מונטנגרו (5 ביוני) ופורטוגל (9 ביוני). בשבועיים שנותרו יש לקיים שלושה מחזורי ליגה, שני משחקים בחצי גמר גביע המדינה, וכמובן את משחק הגמר. בהתאחדות בדקו מול אופ"א מה התאריך האחרון להעברה של רשימת המשתתפות במפעלים האירופיים, והתשובה שקיבלו היא כי לא ניתן לדחות אותו מעבר ל־7 ביוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו