"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מהסוס הדוהר ועד השור העצל
שרון היה מהמנהיגים שמפקדיהם חרדים כיצד לבלום את "פעילות היתר שלהם": לא מדבר אלא עושה • כוכבי הוא טיפוס שונה בתכלית מבחינת מנהיגות צבאית
אריאל שרון במהלך מלחמת יום הכיפורים| צילום: ארכיון צה"ל במשרד הביטחון / דובר צה"ל

מהסוס הדוהר ועד השור העצל

שרון היה מהמנהיגים שמפקדיהם חרדים כיצד לבלום את "פעילות היתר שלהם": לא מדבר אלא עושה • כוכבי הוא טיפוס שונה בתכלית מבחינת מנהיגות צבאית

,עודכן
0השמעה

הקמת "הקתדרה למנהיגות לאומית ומחשבה צבאית ע"ש אריאל שרון", שהושקה אמש באוניברסיטת רייכמן, היא ברכה. המרכז החדש, הראשון שהוקם בה כאוניברסיטה, מסמן את המגמה שאפיינה עוד את המרכז הבינתחומי: הבהרה שאין סתירה בין שיח אקדמי למחויבות לאומית, שלצד מחקר ביקורתי ניתן לעודד עשייה לקידום ערכים לאומיים. ניתן רק לחשוב כיצד היה מתקבל מרכז על שם האחראי למבצע של"ג או "חומת מגן" בכמה קמפוסים אחרים בישראל.

הגיוני שלאירוע הוזמנו בכירי מערכת הביטחון ואף הרמטכ"ל, שהיה הנואם המרכזי בטקס. הרי זו הזדמנות יחצנית נפלאה עבורו למתג עצמו עם דמותו של שרון. יש רק לקוות שהסטודנטים לתקשורת באוניברסיטה יבינו שאין ליהוק אבסורדי מדמותו של רא"ל אביב כוכבי לטובת דמותו של שרון. לו הייתי נדרש לייצר קורס על מנהיגות צבאית, הייתי בוחר בשתי דמויות אלו כדי להמחיש למשתלמים שני "טיפוסים אידיאליים" שונים בתכלית של מנהיגות ומחשבה צבאית.

שרון הוא מנהיג שמשה דיין כינה קצינים מסוגו "סוסים דוהרים": כאלה שמפקדיהם חרדים כיצד לבלום את "פעילות היתר שלהם"; מנהיג שלא מדבר אלא עושה. בשעה שהחברה הישראלית היתה מוכת פיגועים - הוא "מכר" לה את המותג "איפוק זה כוח", בשעה שבפועל חיכה כדי ש"צבא האיפוק וההבלגה" שירש יחזור לרמת מבצעיות כדי שיהיה ניתן להפעילו כראוי נגד הרשות הפלשתינית.

שרון עצמו ביקש לאתר בצה"ל אריאל שרונים - דוגמת אביב כוכבי עת היה מח"ט צנחנים, שיחד עם עמיתיו דחף "מלמטה" ליציאה למבצע "חומת מגן", ממש כפי ששרון עשה אל מול הנהגות אמביוולנטיות; שלא לדבר על שרון שבמלחמת יום כיפור הוביל לצליחה אל מול התנגדויות מפקדיו; ובעיקר - שרון שעם כניסתו חזרה למשרד רה"מ התניע את המבצע הצבאי המשמעותי ביותר מאז היה בעצמו שר ביטחון - תוך הפעלת חמש אוגדות שהשתלטו כמעט על כל איו"ש ושחררו את צה"ל מפרדיגמת אוסלו המשתקת, ובעיקר תוך התעלמות מניתוחים סוציולוגיים על חברה ישראלית רגישה לקורבנות ונמנעת מגיוס.

תחת כוכבי, לעומת זאת, ישנם מח"טים המבקשים לפעול - אך כוכבי עצמו הוא מי שמשה דיין כינה "שור עצל", מפקד שהפך את צה"ל לצבא שלא מכיל את אופציית התמרון. שרון זוהה עם ניצחון במעשים, אך כוכבי מזוהה עם ניצחון במיתוגים. בראשית כהונתו פצח בקמפיין שהתחפש לתוכנית הפעלה שכונתה "תפיסת הניצחון".

רק שזו נותרה על הנייר. בסוף מבצע "שומר החומות" שהותיר את הנהגת חמאס ואת יכולותיו מחוזקות - שחרר סרטון ליוטיוב תחת הכותרת "חמאס טעה קשות" ובו הבהיר לקהל הישראלי כי אף שהפסדנו - ניצחנו, בעת שהוא מרצה לקצינות ולקצינים בחדר מחשבים ומסביר ש"אין כאן שאלה בכלל" מי ניצח, אולי מצדיק בכך את תוספת הפנסיות שארגן לו ולעמיתיו.

הקדנציה של כוכבי היא קדנציית מיתוג. את שנתו הראשונה מיתג לכדי שהוא רמטכ"ל הניצחון, והנה - את הרביעית הוא פותח בכך שהוא "נוגע" במנהיגותו של אריאל שרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

פרופ' אודי לבל

פרופ' אודי לבל, ביה"ס לתקשורת ומרכז בס"א באוניברסיטת בר אילן