"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נדרשת תגובה מהירה מול הווריאנט ההודי

,
0השמעה

ההצלחה של מדינת ישראל במלחמה בקורונה מרשימה בכל קנה מידה. החיים חוזרים למסלולם, מקומות הבילוי מלאים, הקהל חוזר לאצטדיונים ולמופעים, וחיוך ניבט מפני האנשים המסתובבים בחוץ ללא מסיכות. עדיין חלות עלינו הגבלות - אך ישראל בסך הכל צועדת לקראת חזרה לחיים נורמליים. ההישג מתעצם למול המגיפה המשתוללת מחוץ לגבולות ישראל.

בהודו מתים עשרות אלפים מהנגיף מדי יום, מערכת הבריאות מתקרבת לאי ספיקה, בתי החולים מלאים עד אפס מקום, ומנהליהם מתריעים כי מלאי החמצן עומד להסתיים. עלייה דרמטית במספר הנדבקים חלה גם בקפריסין, שנאלצה להכריז על סגר. כל אזרח במדינה יכול לצאת מביתו לשלוש שעות ביום - לא לפני שקיבל על כך אישור. התיירים, גם אם יכולים לנפוש במלונות בקפריסין, בוודאי יעדיפו להימנע. המצב בטורקיה חמור לא פחות וכך במדינות אירופה נוספות, שחוששות כי קצב ההתחסנות לא ידביק את התחלואה.

הצלחת מדינת ישראל במאבק בקורונה נובעת ממבצע החיסונים. כיום יש בישראל יותר מ-5 מיליון מחוסנים בשתי מנות ויותר מ-800 אלף מחלימים. ממשלת ישראל ראויה לכל הערכה על הבטחת אספקת החיסונים, ומערכת הבריאות, קופות החולים, בתי החולים ומד"א על מבצע החיסון היעיל והמהיר בעולם. מאפייני הגל השלישי בישראל מעידים על כך, שכן, בניגוד לגלי התחלואה הקודמים - היו אלה רק החיסונים ולא הסגר שהובילו לעצירת ההידבקות ולהקטנת התחלואה לרמה הנוכחית של כ-100 מאומתים ליום.

עם זאת, מה שיכול לסכן את ההישג של ישראל הוא ההתפשטות של מוטציות דוגמת זו ההודית. המשמעות הרפואית של המוטציות נבחנת בשלושה היבטים: קצב ההדבקה, מידת האלימות והעמידות בפני החיסון. בדומה למוטציות הבריטית והדרום-אפריקנית, גם ההודית מדביקה משמעותית יותר מהווירוס המקורי. מידת האלימות והעמידות של המוטציה ההודית בפני החיסון אינן ידועות ונבדקות. אנו חוששים שככל שהמוטציה תהיה עמידה יותר בפני החיסון, כך קצב ההדבקה בווירוס ילך ויעלה עד כדי גל רביעי של תחלואה בקורונה.

לפיכך, אם ישראל חפצה להמשיך ליהנות משגרה בריאה, היא חייבת לעצור את הכניסה ארצה של חולים או נשאים של המוטציה ההודית ושל מוטציות נוספות, על ידי שליטה על גבולותיה. מכיוון שגם בדיקה שלילית לקורונה עם הכניסה ארצה לא מבטיחה כי הנבדק לא נדבק, יש לאכוף את חובת הבידוד על ידי ביקורים תכופים במקום הבידוד, צמידים אלקטרוניים, מלוניות וקנסות משמעותיים למפירי הבידוד. אכיפת חובת הבידוד היתה נקודת התורפה של ישראל מתחילת המגיפה ועד היום, ואסור שתהיה כך עוד. ללא קשר, על כל אחת ואחד מאיתנו לפעול למען שמירת ההישג יוצא הדופן של ישראל ולנהוג באחריות, כדי שנוכל להמשיך לצעוד לעבר חזרה מלאה לשגרה.

הכותב הוא משנה למנהל הרפואי שיבא, חבר בצוות "מגן ישראל", לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר