יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועת עזה, צילום: אי.פי.אי
בחמאס הביעו היום (שבת) זעם היום בעקבות פרסום בערוץ האמירתי והפרו-סעודי "אל-ערביה", לפיו אסיר ביטחוני משוחרר בשם מנסור אל-שחאתית מאשים את אסירי ארגון הטרור בכך שהרביצו לו בכלא בעקבות ריב שלו עם יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועת עזה, המרצה תקופת מאסר ממושכת בעקבות רצח של פלשתינים שבהם חשד כמשתפי פעולה עם ישראל.
האסיר הביטחוני, תושב הכפר דורא שבדרום חברון, השתחרר מהכלא הישראלי לאחר 17 שנה, לאחר שנכלא בעקבות פעילות טרור שבה היה מעורב בשנת 2003. על פי הדיווח, מצבו הנפשי הידרדר במהלך תקופת המאסר, מה שגרם לו לאובדן זיכרון, עד כדי כך שהוא כבר לא מכיר את אמו וחלק גדול מקרוביו.
על פי הדיווח, מקורות גילו לרשת "אל-ערביה" כי האסיר היה נתון להתעללות מצד האסירים המזוהים עם חמאס בעקבות סכסוך עם סינוואר, שבזמן התקרית לכאורה עדיין לא היה המנהיג של ארגון הטרור ברצועת עזה, שריצה עונש מאסר בכלא הישראלי עד שחרורו בעסקת שליט. לפי הדיווח, הריב פרץ בשנת 2009, ובמסגרתו תומכיו של סינוואר הכו את אל-שחאתית בראשו, וגרמו לכך שיעבור מחלקה.
יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועת עזה, ב-2018, צילום: אי.פי.איי.
הפרסום מגיע על רקע הבחירות לפרלמנט הפלשתיני, הצפויות להתקיים ב-22 במאי. ככל הנראה, מדובר בניסיון ניגוח של חמאס. על רקע זה, ראש הממשלה ברשות הפלשתינית, מוחמד אשתיה, המזוהה עם פת"ח, ביקר את האסיר הביטחוני בביתו.
רק אתמול אירע ניסיון ניגוח אחר מצד חמאס, לאחר שבעיתון הלבנוני "אל-אח'באר" דווח כי גורמים בפלגים הפלשתינים, לרבות חמאס, חוששים מכך שיו"ר הרשות אבו מאזן ידחה או יבטל את הבחירות. הרקע לכך הן הצהרות חוזרות ונשנות מצד מקורבי היו"ר כי לא יתקיימו בחירות ללא השתתפות של תושבי מזרח ירושלים, דבר שנתפס כתירוץ לביטול אפשרי שלהן.
בנוסף, אתר המקורב לחמאס פרסם היום מאמר שתיאר את הדיווח ב"אל-ערביה" כשקר וזיוף, וכשירות עבור ישראל וארצות הברית על מנת "להרוס את החברה הפלשתינית ולעורר פיתנה (מלחמת אזרחים)". במאמר נטען כי "אל-ערביה" טשטשה שההתעללות בוצעה לכאורה על ידי הסוהרים. עוד האשים הכותב כי הרשת מגנה על ישראל ומשרתת את האינטרסים של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן.