עשרים אלף אנשים השתתפו בתחילת החודש בפסטיבל "ורקניפט" בהולנד (Verknipt outdoor festival) וחגגו בצורה חופשית - זאת עקב העובדה שהמארגנים דרשו מכל באי האירוע להציג אישור התחסנות, אישור החלמה מהמחלה או בדיקת קורונה שמראה כי ב-40 השעות שקדמו לאירוע, הם היו שליליים לנגיף. אולם למרות כל המאמצים, מתברר כעת כי 1,050 מבאי הפסטיבל, שהוצג כפסטיבל "נקי מקורונה", נמצאו חיוביים לנגיף בימים שאחרי האירוע. המארגנים והרשויות, שראו באירוע מקרה בוחן לקיומם של פסטיבלים גדולים באירופה, הוכו בתדהמה מוחלטת.
"אנחנו לא יכולים להגיד שהם נדבקו בפסטיבל, אולי הם נדבקו בדרך אליו או בערב קודם. נכון שכל המקרים מקושרים לאירוע, אבל ייתכן שלא כל האנשים נדבקו במהלכו" אמר לנרט ואן טריגט, דובר ועדת הבריאות של העיר אוטרכט שבה נערך הפסטיבל. עם זאת, הוא הודה כי כמות הנדבקים די מדהימה ומחייבת חשיבה מחדש. "מתברר שצריך לעשות חשיבה על הנושא, 40 שעות זה יותר מדי זמן, ואנשים יכולים לעשות הרבה דברים ולהידבק. אולי צריך לשנות את הדרישה ולבקש אישור בדיקה של 24 שעות לפני אירוע" אמר ואן טריגט.
בעיה נוספת שהתגלתה הייתה אישור הכניסה המיידי שקיבלו אזרחי הולנד, שאושרו להיכנס לאירוע ללא המתנה של שבועיים מרגע החיסון על מנת שזה יפעל בגופם ויהפוך אותם לחסינים לנגיף. "היינו יותר מידי מכוונים לשמח באירוע" הודה דובר העיר. גם ראש העיר שרון דייקסמה, קיבלה ביקורת קשה אחרי האירוע, שגרם לקפיצה בתחלואה בעיר.
האירוע המטריד מגיע לאחר שבהולנד הוסרו בחודש יוני חלק מההגבלות והתאפשר לברים ולפאבים להיפתח – מה שגרם לעלייה במקרי התחלואה בנגיף בעיקר בקרב צעירים. ראש ממשלת הולנד ושר הבריאות הודו כי "עשינו טעות בשיקול הדעת בהסרת ההגבלות" והתנצלו על האירוע שהוביל לגל תחלואה חדש בעיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו