קים ג'ונג און סוקר את ראשי הקרב הגרעיניים החדשים | צילום: EPA/KCNA

הארסנל הצפון קוריאני נחשף: קים ג'ונג און מציג לראווה את הנשק הגרעיני

התקשורת הצפון קוריאנית פרסמה לראשונה תמונות של הנשק הגרעיני הטקטי שיש לכאורה למדינה הקומוניסטית המבודדת, שבשבוע האחרון העלתה הילוך בפרובוקציות

הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און חשף לראשונה את ראשי הקרב הגרעיניים הטקטיים שיש לכאורה למדינתו הקומוניסטית המבודדת, ואשר לטענתו מסוגלים לפגוע בשכנותיה אם יורכבו על מערכת שיגור. 

תמונות שהופצו על-ידי שופרות המשטר בפיונגיאנג הראו את קים כשהוא סוקר את ראשי הקרב במהלך ביקור ב"מכון לנשק גרעיני" במדינה ביום שלישי. 

רויטרס קים ג'ונג און סוקר ראשי קרב גרעיניים חדשים

קים הצהיר מזה שנים כי יש לו נשק גרעיני טקטי, והחשיפה האחרונה - בהנחה שאכן מדובר בראשי הקרב האלו - היא חלק מההסלמה ההולכת וגוברת במעשים וברטוריקה מצד השליט.

בשבועות האחרונים משטרו שיגר טילים רבים כחלק מניסויים שנועד להעביר מסר לשכנותיה של המדינה ולארה"ב, על רקע שיתוף הפעולה הביטחוני עם סיאול, בעיקר בתרגילים המשולבים בימים האחרונים, שימשיכו גם השבוע עם הגעת נושאת המטוסים האמריקנים USS Nimitz. ראש הקרב קיבל את השם Hwasan-21. 

מומחה דרום קוריאני אמר ל"רויטרס" כי אמנם מדובר בראשי קרב קטנים שבדרך כלל מורכבים על גבי טילים לטווח קצר, אך " נראה כי הם לא מוגבלים בכך" וכי למעשה מדובר בראש קרב שאפשר להרכיב גם על טילים בין-יבשתיים. 

התקשורת הממסדית במדינה דיווחה כי במסגרת הביקור קים הורה על "פיתוח נשק הגרעיני באופן אקספוננציאלי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...