מזכיר המדינה האמריקני נפגש היום (שלישי) עם אבו מאזן ברמאללה. הוא אמר כי ארצות הברית מתכנוונת להתקדם בפתיחתה מחדש את הקונסוליה בירושלים, שאחראית לקשר עם הפלשתינים. "זה צעד חשוב," אמר.
על פי דיווח ברויטרס, ממשל ביידן יבקש אישור מהקונגרס סכום של 75 מיליון דולר לטובת סיוע כלכלי לפלשתינים. בנוסף, בלינקן אמר כי מדינתו תעביר 5.5 מיליון דולר לסיוע מיידי לעזה, ו-32 מיליון דולר לסוכנות הסיוע של האו"ם – אונר"א.
בנוסף, אמר מזכיר המדינה כי הוא ינסה שהקהילה הבינלאומית תעביר 1.5 מיליון מנות חיסון נגד קורונה לפלשתינים.
הבוקר נחת בלינקן בישראל, לראשונה מאז כניסתו לתפקיד, בניסיון לתווך במאמצים להפסקת אש קבועה עם חמאס. הוא נפגש עם ראש הממשלה נתניהו, והשניים מסרו הצהרות.
נתניהו פתח את דבריו בתודה על תמיכת ארה"ב בסבב הלחימה למול חמאס, ועל הגיבוי שיינתן במידה והחמאס יפר את הפסקת האש: "אנחנו צריכים לעבוד יחד כדי להרחיב את שיתוף הפעולה למול העולם הערבי. יש לנו דרכים לשפר את חייהם של הפלשתינים בעזה ובמקביל לייצר תשתית כלכלית ביהודה ושומרון".
נתניהו התייחס ליחסים עם איראן: "בשיחה נגענו בסוגיה האיראנית, אני מקווה שארה"ב לא תלך אחורה לכיוון ההסכם שנחתם בווינה. לישראל יש את הזכות להגן על עצמה".
נתניהו הוסיף: "יש הרבה מאוד עבודה בשביל להגיע לשגשוג ושלום".
בלינקן הודה לנתניהו על שיחה טובה ואמר כי "הפסקת האש הושגה לאחר מאמצים רבים ויש חשיבות בשימורה".
בלינקן הוסיף: "יש צורך לשקם את הרצועה ולוודא שהחמאס לא יצא מורווח מהסיטואציה שנוצרה. יש לנו מחוייבות לייצר אווירה יציבה שתשמור על השקט. כפי שאמר הנשיא ביידן: הישראלים והפלשתינים זכאים לחיות בשלום וביטחון".
בלינקן אמר כי שוחח עם נתניהו על המציאות הפנים ישראלית וחיזק את הגינויים שניתנו כנגד פגיעה בחפים מפשע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו