יגבשו הסכמות? מאמץ אחרון מצד המעצמות לחזור להסכם הגרעין מ-2015
לאחר ארבעה סבבים של שיחות: משלחות של נציגים מסין, רוסיה, צרפת, בריטניה, גרמניה והאיחוד נפגשו היום לדיון ממושך בוינה • בד בבד: הרפובליקה האסלאמית וסבא"א הודיעו כי מנגנון הפיקוח ובקרה במתקני הגרעין יוארכו עד ה-24 ביוני • יו"ר סבא"א, רפאל גרוסי: "לצד שיתוף הפעולה, המצב אינו אידיאלי"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
סבב שיחות חמישיבין המעצמות לאיראןמתחיל היום (שלישי) בוינה.
נציגי המדינות יצאו מוקדם ביום שלישי לפגישה נוספת ב"גראנד הוטל" שבבירה האוסטרית במאמץ נוסף -וכנראה אחרון- לקראת חזרה להסכם הגרעין המקורי שנחתם ב-2015.
המשלחות של ה-P4+1 אשר כוללת נציגים מסין, רוסיה, צרפת, בריטניה, גרמניה והאיחוד, ממשיכות בדיונים והחלפת טיוטות לאחר התקדמות משמעותית וארבעה סבבים של שיחות במהלך החודש האחרון.הצד האיראניאשר מיוצג על ידי עבאס עראקצ'י, נמצא כעת בדרכו לוינה שם ייקח חלק במשא ומתן שבראשו עומד הספרדי אנריקה מורה, נציג האיחוד, כאשר ארה"ב גם משתתפת בדיונים אך לא בצורה ישירה מול איראן.
במהלך שניתן לפרש כמחווה למערב, הרפובליקה האסלאמית הודיע בשני יחד עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) כי הסכימה להאריך את מנגנון הפיקוח ובקרה במתקני הגרעין שלה למשך חודש נוסף, עד ה-24 ביוני. במקביל, יו"ר הארגון הבינלאומי, רפאל גרוסי, קיים מסיבת עיתונאים בו הכריז על המשך שיתוף הפעולה אך הודה כי "המצב לא אידיאלי".
מסתמן: פריצת דרך קרבה
ברקע הבחירות המתקרבות לנשיאות איראן שיתקיימו ב-18 ליוני, סביר להניח כי הצדדים יגיעו להסכם סופי לפני תאריך זה, לכן הסבב שיחות שכרגע מתקיים בוינה צפוי להיות האחרון והודעה על פריצת דרך עלולה להתקיים בכל רגע.
מועצת שומרי החוקה, הגוף האחראי על סינון המועמדים לראשות המדינה האסלאמית, פסל את מרבית ה-592 מתמודדים והרשימה הסופית צפויה להתפרסם במהלך היממה הקרובה.
לפי הדיווחים בתקשורת האיראנית, נראה כי המועמדים המובילים הינם ראש הרשות השופטת, השמרן איברהים ראיסי ויו"ר הפרלמנט האיראני לשעבר (המג'לס) עלי לאריג'אני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו