בשיתוף גינון ואליה
אבל הבית הוא לא רק מבנה וקירות, אם יש משהו שהישראלים לא מוותרים עליו, ובצדק, זהו מרחב החוץ, כזה שאליו אפשר לברוח, ובו אפשר לנוח ולהתפנק. מרפסת, גג או גינה, תנו לנו לצאת החוצה ולהרגיש אווירה של חופש, בעיצוב מדויק ומרשים כמובן.
כיום התחום של עיצוב גינות, מעניין את רובנו, והוא רלוונטי יותר מתמיד. לא משנה אם מדובר בגינה פרטית בבית קרקע, גג ירוק בבניין מגורים, מרפסת מעוצבת לרווחת העובדים בבניין המשרדים, או מרפסות בסטייל עם מכלי שתילה מודרניים, צמחייה שופעת ופינות ישיבה.
אנשים בוחרים להכניס קצת טבע וירוק לסביבתם, ואם זה גם תורם למראה העיצובי הכללי של הבית אז מדובר בתפיסת שתי ציפורים במכה.
יחד עם זאת, יש פער של שמיים וארץ בין הוספת כמה עציצים או שתילים של צמחי תבלין באדנית הפשוטה במרפסת, לבין מלאכת מחשבת ועבודת תכנון ועיצוב של איש מקצוע, מי שיוכל להגשים בפועל את החלום וייצור את מרחב החוץ המדויק עבורכם.
אליה זייטמן הוא הנדסאי נוף והבעלים של ‘גינון ואליה’ חברת בוטיק לתכנון ועיצוב גינות פרטיות וציבוריות, גינות גג ומרפסות במצע מנותק.
את העסק אליה הקים בשנת 2011, לאחר שסיים לימודי הנדסאי אדריכלות נוף בהצטיינות יתרה. הוא מסביר כי מבחינתו עבודה עם הציוד והטכנולוגיה החדשים והמתקדמים ביותר בתחום, היא אבן יסוד, ” זה הכרחי לעבודה נקייה ואסתטית ברמת גימור גבוהה”, הוא מסביר.
כמו כן, החברה עובדת בשיתוף פעולה עם המשתלות הטובות והמוכרות בארץ, כך שהלקוחות של גינון ואליה זוכים לקבל שירות מרשת ספקים אמינה ומקצועית המעניקה מענה לכל צורך, גם לבקשות מיוחדות.
כיום, מעבר לפרויקטים פרטיים, גינון ואליה עובדים בשיתופי פעולה רבים עם אדריכלים ומעצבים מובילים בארץ, חברות יזמיות וקבלנים, פרויקטים של התחדשות עירונית, ופרויקטים ציבוריים שונים. מהעסק הקטן שפתח הוא התפתח לחברה המספקת שירותי פרמיום בענף, הודות לכישרון יוצא דופן, וליכולתו להתקדם עם החזון העיצובי של הלקוח ולהביא אותו לידי ביטוי ברמה המקסימאלית.
ראוי לציין כי החברה מקפידה להישאר בחוד החנית ברמה המקצועית. צוות העובדים עובר הכשרה מקצועית מורחבת, לרבות השתלמויות שונות, כך שיוכלו לספק שירות ברמה הגבוהה ביותר בכל פרויקט.
מה זה בעצם אומר עיצוב נוף ואווירה באשר לתכנון גינה?
“כשאנחנו מעצבים מרחב חוץ, אנחנו מתייחסים לכל ההיבטים של מטרת הפרויקט. בסופו של דבר מעבר לנראות הוויזואלית הרצויה, הלקוחות מחפשים ליצור אווירה מסוימת בגינה שלהם. עיצוב גינות בסגנון כפרי ייצר אווירה מסוימת, ועיצוב מודרני אווירה בווייב אחר. יש הבדל אם מטרת הגינה היא אירוח או קיום מסיבות, לבין אם היא אמורה לשרת משפחה עם ילדים קטנים שצריכים ליהנות מגינה כיפית בה יוכלו לשחק ולהוציא אנרגיות.
על מנת להצליח ליצור גינה שתשרה על היושבים בה אווירה נעימה ומיוחדת, אפשר להשתמש פה במילה ‘קסומה’ אפילו, לא מספיק לשתול צמחיה.
השלב הראשון בעיצוב גינה הוא תכנון המרחב תוך התחשבות בכל המשתנים הרלוונטיים, וכן בצרכי הלקוח.”
אליה ממליץ להתחיל בתהליך תכנון הגינה מוקדם ככל האפשר (עוד בשלב קבלת ההיתר), על מנת שתקבלו את המענה המדויק מבחינת תכנון, כך שיכלול שבילים, אזורי אירוח, אזורי משחק, נקודות תשתית וכיוצא בזאת.
“בשלב התכנון אנחנו מתחשבים בכל השיקולים שקשורים למרחב, מבחירת סגנון ועד התאמות לאילוצים שונים כמו מפלסים, פונקציונאליות, שילוב עיצוב הצמחייה בנוף שנשקף, התקציב לפרויקט ועוד. בנוסף, בשלב זה ננסה להבין יחד עם הלקוח מהי רמת האחזקה המתוכננת לגינה בכדי שנוכל להקים אותה לפי החזון והיכולות הקיימות.
לפני כל פרויקט אנחנו מקפידים לדייק את רמת האחזקה המיועדת לגינה ומתאימים את התכנון העיצוב לרמה האמורה.
לעומת חברות גינון אחרות האחראיות רק על השלב הביצועי, אנחנו מציעים גם שירותי אחזקה על ידי צוות מקצועי, כך שהצוות שלנו ממשיך לשמר ולטפח את הגינות, והכל לשמור על החזון העיצובי ולוודא שהוא יקבל ביטוי גם בעוד שנים קדימה.

עיצוב גינה בהתאמה אישית
תהליך עיצוב גינות פרטיות מתקשר ישירות לסגנון הבית שלכם. בגינון ואליה שמים דגש על קשר מלא בין פנים הבית לחוץ, ולכן עבור אליה, חשוב להקפיד על עיצוב הגינה בהמשך לקו העיצובי של הבית. לדוגמא, אם מדובר בבית עמוס אביזרים ותמונות, גם הגינה תהיה עשירה ומלאה בצבעים, ואם הבית הוא בעיצוב מינימליסטי, עם דגש על גווני מונו כרום, כך גם הגינה תהיה ברורה ומאווררת, מודרנית ומתוכננת בקווים ישרים.
“אנחנו משתמשים בחומרים ובצבעים שמלווים את הבית וממשיכים אותו החוצה אל מרחב הגינה. למשל, אנו דואגים להתאמה בין הריצוף בתוך הבית לריצוף בחוץ.
מלבד הקמת גינות חדשות, אנחנו גם מתמחים בהקמת גינה חדשה שתשתלב עם הגינה הישנה, ויש אפשרות לשקם ולשדרג גינות קיימות שיש בהן צמחיה עייפה או שאינה מתאימה, תוך התחשבות בסגנון הגינה הישנה, וכמובן לפי רצון הלקוח.”
בכל הקשור לבחירת הצמחייה, אליה מתייחס לגודל הגינה ומתחשב בהעדפות הלקוח – אם ישנה העדפה ליותר צמחיה פורחת, צמחיה ירוקה, גינה מניבה או בוסתן עצי פרי.
הוא מסביר כי במידה ומדובר באזור גדול שאינו תחום, ניתן לבחור בצמחיה להסתרה ופרטיות. “אחרי שאנו בוחנים את כל השיקולים, נתאים באופן מדויק את הצמחים לאזור, גם מבחינת אקלים, תנאי שמש-צל וכמובן, סוג הקרקע”.
ליווי אישי ללקוח לאורך כל הדרך
אליה מדגיש שכספק שירות, חשוב לו מאוד להיות מעורב וללוות כל פרויקט מתחילתו ועד סופו, ויותר מזה, ללוות את הלקוח ברמה האישית. בין היתר, זה אומר לספק מענה הולם לצרכים ולשאלות שעולים גם תוך כדי התקדמות הפרויקט.
“לאחר פגישת הייעוץ עם הלקוח, אנחנו מגישים סקיצה ראשונית עם מפרט ברור לכל חלקי הגינה, כך שידע על מה הוא משלם, וכמה. אחרי אישור התכנית וההצעה, אנו מקיימים פגישות נוספות בשטח וגם במשתלות השונות, בכדי לדייק את התכנית, ולבחור את החומרים והצמחייה המתאימים ביותר לפרויקט.
כל פרויקט שאנו מעורבים בו, חייב מבחינתי לצאת מושלם ברמה הביצועית והעיצובית, ואני והצוות מתייחסים לכל עבודה כאילו מדובר בגינה הפרטית שלנו. כדי שנוכל לממש את הרצונות של הלקוחות, אנחנו באים להכיר אותם לעומק, להבין מי גר או יגור בבית, ולהפוך את בגינה שניצור עבורם למדויקת עבור הצרכים והרצונות שלהם. חשוב שנבין מה אורח החיים של דיירי הבית, ומהם הציפיות שלהם מהגינה, רק ככה אפשר להשיג תוצאות מדהימות וכמובן, להשלים את העבודה לשביעות רצון הלקוח”.

אתר גינון ואליה | פייסבוק | אינסטגרם
טלפון: 09-8332575, 0547723040
כתובת: הראשונים 1, קדומים
בשיתוף גינון ואליה
