בשיתוף Meating
הכול התחיל לפני כשבועיים כשחברת ילדות שלי התחתנה בחתונה מהממת ומצומצמת. כל כך התלהבתי מהאוכל באירוע שהחלטתי לגשת לברר מי השף ובמה מדובר – כך פגשתי את ליעד רז, התחלנו לפטפט ועלה הרעיון לכתבה זו.
“כחובבת בשרים אכלתי בהמון מקומות טובים ואני חייבת לציין שאני מאוד מתרשמת ממה שטעמתי אצלך. מאיפה מגיע הכישרון?”
“פשוט למדתי והתנסיתי. למדתי טבחות בירושלים ואחר כך טסתי לברזיל, ארגנטינה וקולומביה לבסס את הידע שלי בעישון בשרים, כך גיליתי כיצד ליצור טעמים חדשניים.”
“למדתי מהמסעדות מה לא לעשות”
לאחר החזרה מדרום אמריקה לישראל ליעד החליט לפתוח את קייטרינג Meating וליישם את כל מה שלמד על עישון בשרים. המטרה הייתה להביא טעמים שלא קיימים אצל שפים פרטיים אחרים שעוסקים בבשר וגם לא לעשות את כל מה שראה כשעבד במסעדות.
“מה היה כל כך נורא שגרם לך להירתע מהעבודה במסעדות?”
“אם לדבר בכנות, רימו אותי ופגעו בי לא מעט במסעדות בהן עבדתי בעבר. מעבר לכך, הייתי עד לשירות מחפיר ושימוש בחומרי גלם לא איכותיים, אבל המחיר? מאוד יקר.”
“אז רצית לפתוח עסק שמתנהל אחרת.”
“בדיוק. האיכות עליה אני מקפיד מתבטאת בחומרי גלם הטריים, כשרות, גודל המנות, בהגשה וגם בשירות עצמו במהלך הארוחה. אני תמיד מנסה לבוא לקראת הלקוח גם מבחינת המחיר וגם מבחינת השירות.”
“נשמע שהלקוחות מקבלים מעטפת שלמה.”
“הרעיון הוא פשוט – לשמח אנשים באמצעות ארוחות פרטיות עם שירות טוב ואוכל יוצא דופן שמוכן במקום. ללקוח נשאר רק לבחור היכן הוא רוצה ליהנות מהארוחה, זה יכול להיות ביער, בים או בווילה, אין הגבלה. אנחנו מעין מסעדה ניידת שמציעה מגוון רחב של סוגי בשר ומספקת גם שירות מלצרים, עיצוב שולחנות לפי טעם הלקוח, תאורה, מוסיקה ועוד.”
חוויה קולינרית בסגנון דרום אמריקאי
הקייטרינג של ליעד רז קיים כבר 13 שנה וברזומה שלו תוכלו למצוא אירועי חברה בינלאומיים, ימי גיבוש, ימי הולדת, בן/בת מצוות וחתונות קטנות.

.
“אז מה בתפריט?”
“רוב המאכלים הם בשרים על האש. מדובר בשילוב בין מטבח ישראלי לדרום אמריקאי מבחינת הטיפול בבשרים. יש גם סלטים עם רטבים שונים שמוכנים במקום, קינוחים ואת לחמי הבית שלנו. המון מנות מגיעות עם טוויסט.”
“עכשיו סקרנת אותי.”
“אני משלב בין מתוק לחריף ובין מלוח לחמוץ על מנת ליצור טעמים ייחודיים. למשל, סלט הדגל שלנו הוא סלט חסה עם עליי בייבי ופרי עונתי – לרוב מנגו או תותים. את בטח מכירה סלט כרוב עם חמוציות? אז אנחנו מוסיפים לשם קוקוס.”
“הזכרת גם בשרים מיוחדים.”
“יש המון אבל אני אתן כמה דוגמאות. בתפריט יש מנות עם פילה רוסיני שזה פילה עגל, צלע טלה וכבד אווז. כמו כן, את האסאדו אני מכין בשיטה אותה למדתי בדרום אמריקה ובאופן כללי בבישול אני משתמש בכל מיני סוגי אלכוהול כמו ויסקי, בירה ויין.”

.
חוויה בלתי נשכחת
כאמור קייטרינג מיטינג דואגים לא רק לאוכל אלא גם להיבט הלוגיסטי ואתם רק צריכים לבחור מקום, להחליט על תאריך ולהבין מה מספר המוזמנים שלכם.

.
האירוע המושלם לפי חלומות הלקוחות. אנחנו מזמינים אנשים להגיע אלינו עם תקציב ואנחנו כבר נתאים לפי זה את התפריט והעיצוב.”
“ולסיום, מה החלומות לעתיד?”
“אני רוצה שהקייטרינג יישאר בוטיקי. פעם הייתי עושה 22 אירועים בחודש אחד וזה היה קשוח. היום אני מעדיף לעשות 10/12 אירועים בחודש ובשאר הזמן לבלות בבית עם המשפחה והילדים. החלום שלי הוא להמשיך לתת שירות ייחודי לאנשים ולשמח אותם, אני רוצה שהם ירגישו את ההשקעה וימשיכו להאמין בי.”
לפרטים נוספים על השף ליעד רז וחברת הקייטרינג Meating, לחצו כאן.
***הכתבה נערכה על ידי עדן יצחק Eden-Ink
בשיתוף Meating
