יוסף פרחי

מהפלאפל של אבא ועד לשף פרטי יוקרתי – יוסף פרחי מבשל ארוחות גורמה אקלקטיות ברחבי העולם

יוסף פרחי התאהב באוכל בילדות, וגדל לשף בינלאומי שכיום סוחף את עולם האוכל בסערה.

בשיתוף יוסף פרחי

כיף להכיר ולראיין אנשים שהגשימו את עצמם בגדול, וכשבפגישת הריאיון מעורב גם אוכל עם טעמים שגורמים לחך ליהנות, זה כבר רווח כפול.

פגשתי את יוסף בביתו הפרטי, בו הוא גם מארח אנשים לארוחות שף מושקעות. כשטועמים את המטעמים שלו, מבינים מהר מאוד למה אנשים ברחבי העולם מזמינים דווקא אותו להכין להם את מיטב המטעמים.

“מה הכי מרגש אותך במקצוע שלך?”

“באופן כללי, לבשל ארוחות לאנשים במסגרת אירועים שונים זו ההנאה הכי גדולה שלי. העובדה שאני יכול לשדרג אירוע ולספק לאנשים אוכל טעים ממלאת אותי. בשנים האחרונות התחלתי גם לבשל לאנשים בחו”ל, והעשייה הזו עוררה בי גאווה ותשוקה אפילו גדולה יותר לאוכל, וסקרנות להכיר טעמים ומטבחים חדשים.”

הקשר המיוחד עם אבא הוליד את האהבה לאוכל

יוסף שלום פרחי, בן 30 כיום, מאוד גאה במשפחה שבנה עם אשתו יעל, ושני ילדיו המתוקים, דביר ושוהם. הוא מאמין שהם היו הלהבה שהעניקה לו את הכוח ללכת בדרך המקצועית שעשה, והפכה אותו לשף מוכר ברמה בינלאומית.

“מתי התחילה אצלך האהבה לאוכל?”

“אני מתעסק באוכל מגיל מאוד קטן וזה מגיע מאבא שלי. אבי היה הבעלים של פלאפל פרחי בנתניה, וככה בעצם נוצר החיבור שלי לאוכל. הוא היה מתעסק עם פלאפל ואימא שלי עם מתוקים, אז ממנה גם למדתי להכין עוגות וקינוחים.”

יוסף פרחי

.

“באיזה שלב התחלת להתעסק באוכל באופן מקצועי?”

“בערך בגיל 17 או 18 התחלתי ללמוד בבית ספר תדמור, שעד היום מוביל בארץ בכל מה שנוגע ללימודי קולינריה. למדתי את מקצוע השף ובתור התחלה עבדתי במלונות שונים בארץ, ביניהם מלון רמדה בירושלים. לאחר מכן, הייתי שף במסעדות מוכרות כמו מול ים וקפה גרג. בסך הכול, לפני שיצאתי לעצמאות עבדתי במשך 15 שנים במטבחים שונים ברחבי הארץ.”

“כמה זמן אתה כבר עצמאי? מה גרם לך לעשות את השינוי?”

“אני עובד כשף פרטי כבר שנתיים. הדבר שגרם לי לרצות לעשות את המעבר זה ההבנה שאני פחות מתחבר לאוכל תעשייתי, ואוהב לעבוד מול הלקוח ולהביא לו את הדברים הכי איכותיים שיש. חשוב לי שאנשים יתחברו לאוכל שלי, וכשהוא תעשייתי אין את החיבור בין השף ללקוח, אין היכרות עם הטעמים והצרכים שלו, אז הרבה יותר קשה לקלוע. רציתי להיות מדויק וספציפי ברמה שכל ביס הוא אגדה ללקוח, והיום אני מרגיש שאני עושה את זה עם כל ארוחה.”

צילום יח”צ

.

מהצעות נישואים ועד לארוחות בבית הלקוח

מעבר לנסיעות של יוסף שלום פרחי ברחבי העולם, ניתן להזמין אותו למגוון שמחות עד לביתכם – ערבי ברביקיו, הצעות נישואין, ערבי צוות, ארוחות רומנטיות או לאירועים גדולים כמו חתונות של כ- 150 אורחים.

“מלבד הגעה לבית הלקוח, יש אפשרויות נוספות?”

“עדיף בבית הלקוח, אבל יש מקום בהרצליה בו אני יכול לארח או שאפשר גם אצלי בבית אם זה משהו קליל יותר, עד 15 איש.”

“אלו סוגי ארוחות ומאכלים ניתן להזמין לאירוע?”

המגוון מאוד רחב והתפריט נבנה בהתאם ללקוח ולטעמים שמגרים אותו. זה יכול להיות אירוע ברביקיו, אירוע של בשרים מיוחדים, ערב סושי, מנות גורמה, דגים ועוד”.

שף מצליח בעולם

כאמור, יוסף פרחי השאיר את חותמו בישראל ובעולם וכיום, הוא שף בינלאומי שנוסע בכל רחבי העולם במטרה להגיש ארוחות שף יוקרתיות לאנשים ומכובדים, ביניהם אירופה וארה”ב.

“מה לדעתך מבדל אותך מיתר השפים?”

“אני מעביר מסרים בטעמים שלי, ומנהל שיח מעמיק על המנות עם הסועדים. אני מספק הסברים מיוחדים על הבשרים, מספר למה אוכלים בשר כשר בישראל ולמה זה מומלץ, מסביר על אוכל חלבי והסיבות התזונתיות מאחורי זה, מספר מה הרעיון של סלט ירקות וגם מדבר על מה גורם לנו לאכול מאכלים מסוימים ולמה אנחנו אוכלים דרך העיניים. אני מנסה להתחבר לנפש בזמן האכילה ולא רק שיבואו לאכול ולהגיד שהם אכלו משהו טעים, אלא יקבלו חוויה קולינרית יחידה במינה.”

צילום יח”צ

.

“למה החלטת להוסיף תוכן כזה?”

“אנשים רוצים לדעת. זה מרגש ומעניין אותם, במיוחד כאשר מדובר במאכלים שהם אוהבים. זה גם בעיקר תורם לזוגות, ועוזר להם להסתדר בתור זוג נשוי בעולם האוכל.  מעבר לזה, גם מדובר במשהו מיוחד  שמכניס את כל הקבוצה לאווירה מעניינת.”

“מה החלומות שלך לעתיד?”

“החלום הוא להמשיך לגדול בעולם, להגיע לאנשים מיוחדים ולייצר אצלם דברים שהם לא רגילים אליהם. אני אוהב להשתנות ולחדש.”

לפרטים נוספים על שף יוסף שלום פרחי והזמנת ארוחות ושירותי קייטרינג קולינרי ברמה בינלאומית, לחצו כאן.

***הכתבה נערכה על ידי עדן יצחק Eden-Ink

בשיתוף יוסף פרחי