צילום יח"צ

הכירו את טלעת אבושקארה: הדבר החם הבא בעולם הקולינריה הערבי

כשאתה מתאהב בעולם הקולינריה בתור ילד, לומד, מתמיד והופך להיות אחד השפים הבולטים במסעדת מגדלנה -הדרך לפתיחת עסק בתור שף פרטי לאירועים היא טבעית ומתבקשת. זה בדיוק הסיפור של השף טלעת אבושקארה, שכיום הוא שף פרטי לאומי.

בשיתוף Talaat the chef

אני מגיעה לצפון לפגוש את טלעת, שף והבעלים של העסק Talaat the chef, ומיד מתאהבת – באווירה, ביופי של האזור וכמובן, גם באוכל שהוא מגיש לי.

“איזה כיף לדעת לבשל ככה. מתי גילית שיש לך את זה?”

“עוד מהילדות היו לי חלומות להפוך לשף. זה תחום שמאוד נמשכתי אליו. אני זוכר את עצמי תמיד לומד מבשלנים וטבחים  סביבי, ומתעניין בכל שלב ושלב של תהליך הבישול עד שהייתי לומד אותו פיקס.”

ניסיון של 15 שנה וכישרון שאי אפשר להתווכח אתו

טלעת אבושקארה מפלס את דרכו בעולם הבישול לא פחות מ- 15 שנים , וממש לאחרונה התחיל להריץ את העסק הפרטי שלו.

“סיפרת שחלמת להיות שף מגיל קטן. מה עשית בשביל להגשים את החלום?”

“נכון. כמו שאמרתי, מאז שהייתי ילד קטן מאוד אהבתי את התחום, והחלום הכי גדול שלי היה להיות שף. בהתחלה לא רציתי ללמוד כי בער בי החשק להתחיל בעשייה, לכן חיפשתי להיכנס ולעבוד במקום מצליח ולהבין איך הכול עובד מבפנים.”

“אם אנחנו יושבים פה ומדברים על ההצלחה שלך אני מבינה שזה עבד.”

“עבדתי במסעדות שונות ברחבי הארץ, ביניהן מסעדת מגדלנה בה אני עובד עד היום, אבל בסוף שילבתי גם לימודים.”

“איפה למדת וממה נבעה ההחלטה?”

“למדתי במכללת רימונים בטבריה – לימודי קולינריה, טבחות ומלונאות. רציתי לקבל ערך מוסף כי תמיד ידעתי שיום אחד אצא לעצמאות ואפתח עסק של שף פרטי לאירועים, וכשיש ידע, לא רק בקולינריה, אלא גם בכל נושא האירוח, זה בהחלט בונוס. כמובן, לכל אלו מצטרף הניסיון שצברתי בשטח.”

למרות העסק הפרטי, לא נפרד ממסעדת מגדלנה

“כיום אתה מריץ את העסק העצמאי ומשלב עבודה במגדלנה?”

“נכון. אני כבר 9 שנים במגדלנה. זו מסעדת שף מיוחדת שמתמחה בטעמים אותנטיים והשף זוזו (יוסף חנא) הוא מנהל טוב והמנטור האישי שלי. הוא לימד אותי יותר ממה שכל הטבחים בעולם ביחד לימדו אותי על קולינריה. במקביל, אני בונה את העסק שלי כמובן, הוא כבר שנה בהרצה ונקרא Talaat the chef “.

“נשמע שאתה וזוזו מאוד קרובים.”

“כן, הוא באמת אחד האנשים שאני הכי מעריך בעולם הקולינריה ובכלל. גם עברנו הרבה ביחד: אני הסו שף שלו כבר כמה שנים, עובר אתו ממסעדה למסעדה, לומד ומשמש כיד ימינו. אני עוד זוכר את הימים שהכרתי אותו במסעדת Kebab, ולא מאמין איך הזמן טס, וכמה שנים אנחנו עובדים כצוות, כשהוא המורה הראשי שלי, עד היום במסעדת מגדלנה.”

טלעת אבושקארה צילום יח”צ

.

“נשמע שממש טוב ושמח לך עם זוזו במגדלנה, אז למה לפתוח עסק פרטי דווקא עכשיו?”

“כי אני שף פרטי שמכין אוכל יוצא דופן כבר 15 שנה, וצברתי את הידע והניסיון שהייתי צריך כך שהיום מרגיש מוכן. בניתי תפריט מנצח ולא פחות חשוב – אני מקבל ביקורות מדהימות מכל מי שכבר הזמין אותי לאירוע פרטי. המון אנשים ממליצים עליי, זה עובר מפה לאוזן וזה עושה אותי מאושר, וגורם לי להבין שאני בכיוון הנכון.”

אוכל אותנטי, מנות מיוחדות וטעמים שמשאירים טעם של עוד

במסגרת העסק שפתח כשף פרטי, טלעת אבושקארה מגיע עד לבית הלקוח לאירועים שונים. בתפריט העשיר שלו תמצאו מגוון סלטים, מנות ראשונות יוקרתיות, בשרים ונתחים מובחרים על האש ועוד.

“מה אופי האירועים אליהם אתה מגיע ובאיזה אזור?”

“אני מגיע לכל סוגי האירועים עד 150 איש, בין אם זה מסיבות אירוסין, בר מצוות או מסיבות רווקים. אני גר בצפון, ליד טבריה, אבל מגיע עד לאזור המרכז.”

צילום יח”צ

.

“מה סגנון האוכל בו אתה מתמחה?”

“אני מבשל אוכל ערבי אותנטי ובתפריט שלי תמצאו תבשילי עבר מהמטבח הערבי העתיק. כמובן שמדובר בטעמים שמתאימים לכולם, והם נוחלים הצלחה רבה דווקא במגזר היהודי כי מדובר במאכלים ייחודיים וחדשים עבורם.”, חושף טלעת אבושקארה.

“מה הערך המוסף שאתה מביא אל תוך העולם של האירועים הפרטיים?”

“המומחיות שלי היא בישול עבור אירועים פרטיים ועסקיים, ובהם אני תמיד נהנה לצפות באורחים נהנים משפע המנות המיוחדות ומתפעלים מהתפריט העשיר. אני רוצה שבעל האירוע, שגם ככה מאוד לחוץ באותו היום מכל הארגון, יהיה רגוע בנושא האוכל ויקבל את השירות הטוב ביותר במחיר שפוי.”

“סקרנת אותי. תן לי דוגמאות מהתפריט שלך.”

“למשל, בסלטים תוכלו למצוא סלט פטוש לבנוני, מבחינת מנות הביניים אחת המנות האהובות היא כבד אווז המוגש עם טוסט וריבת בצל ובמנות העיקריות תבשיל הפריקה המעושנת עם ירקות שורש

וצלעות טלה בגריל היא מנה מאוד פופולארית.”

צילום יח”צ

.

“לסיום – איך אתה רואה את העסק הזה בעתיד?”

“אני רואה את העסק מתפתח וגדל. החלום שלי הוא להגיע להרבה אירועים, קטנים כגדולים ולעשות לאורחים שלי טעים ושמח עם מאכלים יוצאי דופן, שמוכנים במקצועיות ואהבה רבה. אני גם מתכנן להוסיף קינוחים ערביים מיוחדים, לעשות דברים מגניבים עם כנאפה ולהוסיף גם מאכלי ים לתפריט, כך שיש עוד הרבה למה לצפות.”

לפרטים נוספים ויצירת קשר עם בית העסק Talaat the chef והשף טלעת אבושקארה, שרק התמונות והתיאורים כבר מגרים אותי לאכול, לחצו כאן.

*** הכתבה נערכה על ידי עדן יצחק Eden-Ink

בשיתוף Talaat the chef