freepik

הפסקת צהריים עם מרק

המרק ידוע בתור המאכל העיקרי של החורף, אבל ישנם אנשים שאינם מוכנים לוותר על המרק גם בקיץ. מרקים נחשבים לבריאים ואיכותיים, והם עוזרים לנו להתחמם בעונה הקרה. המרקים מגיעים בשילובים שונים והם הולכים טוב עם לחם, סלטים או בשר. כל שיש לעשות הוא לבחור את המרק המועדף שלנו, להכין אותו ולבשל אותו כל עוד הוא חם

בשיתוף מתכונים בכל מיני צבעים

מדוע המרק הוא מנה מועדפת במדינות שונות וגם בישראל

למה דווקא המרק הוא שכבש את לבנו? ובכן, יש לכך כמה סיבות. ראשית, בניגוד למאכלים אחרים, את המרק ניתן להכין בכמות גדולה יחסית. כך שאם יש לכם אורחים, פשוט תזקקו לסיר גדול יותר. הסיבה לכך היא שאת המרק מכינים בדרך כלל על בסיס מים, ולכן ניתן לבשל אותו בכמויות גדולות יחסית למנות אחרות. שנית, המרק מחמם לא רק את הגוף, אלא גם את הנפש. כל מי שאוכל מרק, נהנה ממה שיש לו להציע. ושלישית, המרק כולל מגוון רחב של תוספות, וכל אחד יכול לשנות את רכיבי המרק כרצונו, מבלי לפגוע בטעמו.

מרקים בטעמים שונים שכדאי להכיר

מעוניינים להכין מרק טעים לארוחת הצהריים? מחפשים רעיונות טובים למרק? אלה כמה מבין הרעיונות שכדאי לכם להכיר מקרוב:

  1. כופתאות בתוך מרק – הכופתאות הן סוד הקסם של המרק. בפסח כולנו אוהבים לאכול מרק עוף עם כופתאות. אבל לא צריך להמתין לחג הזה כדי לאכול אותן. כתוספת למרק עוף, ניתן להכין את הכופתאות מחזה עוף או מבשר טחון, ולערבב אותם עם בורגול או אורז.
  2. מרק עגבניות ואורז – מדובר באחד השילובים הקלאסיים עבור המרק. אם אתם מעוניינים להפתיע את האורחים במרק מיוחד הכולל גם פחמימה טובה, האורז יעשה את העבודה. מרק זה הולך טוב עם בזיליקום, כוסברה או כל ירק אחר וגם ניתן להוסיף לו תיבולים כמו מלח או פלפל.
  3. מרק אפונה ובייגלה – זוכרים שכל הרעיון של המרק הוא שאפשר להוסיף לו גם לחם טעים? ובכן, כזה הוא מרק אפונה. מדובר במרק דליל יחסית, ובדיוק בגלל זה ניתן לאכול אותו עם לחם. כדי להכין את המרק ניתן להשתמש באפונה יבשה ומבושל ובסלרי. קיימת אפשרות לבחור אם לטחון את רכיבי המרק או להשאיר אותם כפי שהם. כך או כך, המרק עדיין היה דליל יחסית. עבור מרק האפונה ניתן להוסיף תיבול שונה. לצד המרק, אפשר להכין את הבייגלה כמו שמכינים לחם. עם קמח, שמרים, סוכר, שמן וקצת מלח ניתן להכין בלילה ולהשרות אותה עד שתתפח. לאחר מכן, אפשר להכין צמות של בייגלה ולהכניס אותן לתנור.
  4. מרק קובה – אחד המרקים הטעימים והמסורתיים יותר הוא מרק קובה. הוא אמנם דורש הכנה לא מעטה שכן יש צורך לקנות בשר לקובה וגם להכין את הבצק מסולת. אבל בסופו של דבר, אם משקיעים מעט ניתן להגיע לתוצאות מרהיבות.
  5. מרק ירקות – ואם רוצים ללכת על בטוח ולא להסתבך עם מתכונים מורכבים לפני כניסת השבת, אפשר פשוט להכין מרק ירקות. מרק הירקות מגיע מסוגים שונים. יש שאוהבים להכין מרק עם תפוחי אדמה, גזר, סלרי ואפונה. אחרים אוהבים להוסיף גמבה, גזר ואולי גם קצת כופתאות שהוכנו מבצק. כך או כך, מרק ירקות הוא המרק שיציל אתכם ברגע האמת. כי כל מה שאפשר לעשות הוא להכניס את הירקות לסיר עם מים רותחים, להוסיף תיבולים ולהמתין עד שהירקות יתבשו.

הכרנו מרקים שונים. לא משנה באיזה מרק אתם בוחרים, העיקר שתשמרו על התיבול. כי התיבול הוא זה שגורם למרק להיראות כפי שהוא.

בשיתוף מתכונים בכל מיני צבעים