freepik

אוכלים דגים ונהנים

מנות דגים הן מבין המנות שאיננו אוכלים בכל יום, או לכל הפחות איננו נוטים לעשות זאת. את המנות של סלומון או דניס אנו אוהבים להשאיר לאירועים מיוחדים יותר כמו ארוחות שבת, מסיבות בר מצווה או בת מצווה או סעודות בחגים

בשיתוף recipescolor

על כל פנים, הדגים נחשבים לבריאים מאוד וחשוב להקפיד ולאכול אותם. כמובן, מנות דגים נחשבות ליוקרתיות במיוחד והן מככבות באולמות אירועים ובמסעדות. גם אתם יכולים להפוך את הארוחה שלכם למסעדה של ממש, אם תבחרו את המתכון הנכון.

מדוע חשוב לאכול דגים?

אז מהם היתרונות באכילת דגים? לאכילת הדגים קיימים כמה יתרונות משמעותיים. ראשית, הדגים הם מקור טוב ליוד. היוד הוא חומר החיוני לתפקודים שונים בגוף דוגמת חילוף חומרים תקין, תפקוד בלוטת התריס, בניית עצמות, תפקוד המוח וכדומה. שנית, הדגים נחשבים למונעים מחלות דוגמת סרטן הערמונית. על פי אחד המחקרים שנערכו בשבדיה, גברים אשר הוסיפו לתפריט שלהם דגים, לקו פחות בסרטן הערמונית, בעוד גברים שאינם צורכים דגים הם בעלי סיכון של פי 3 ללקות בסרטן. סיבה נוספת לאכול דגים היא כי הם עשירים באומגה 3. חומצות אלה המצויות בדגים אינן מכילות שומן רווי, והדגים הם מקור נהדר להם. חומצות האמינו אחראיות לתפקודים שונים בגוף כמו תפקוד תקין של המוח, מניעת מחלות לב, צמצום הסיכון לחלות בשבץ מוחי או הפחתת הכולסטרול. ולבסוף, הדגים הם פתרון נהדר לשומרי המשקל. דגים רבים כמו סול, בקלה, קרפיון או מוסר בריכות נחשבים לדגים רזים ובטוחים לכל מי שמעוניין לשמור על דיאטה. הם גם רוויים במינרלים, ויטמינים וכמובן בחלבונים.

קבלו את מנות הדגים המושקעות שאפשר להכין לכל הזדמנות

האורחים באים ואתם לא יודעים מה להגיש להם? מעוניינים להפתיע את כולם בארוחת השבת? קבלו את המתכונים שאתם צריכים להכיר:

  1. מושט בתנור – אם רוצים ללכת על מנה קלה להכנה, טעימה שיוצאת טוב בטוח, מושט בתנור הוא הבחירה הנכונה. כל שיש לעשות הוא להשרות את המושט בלימון ומלח גס למשך חצי שעה. לאחר מכן, יש להכין תערובת הכוללת ירקות כמו פלפלים, עגבניות, גמבה, וכן תוספות שונות כמו שיני שום ופלפלים. לאחר מכן יש לטבול את הדג בתערובת, להכניס לנייר כסף ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות.
  2. סושי ביתי – אם יש מנה מיוחדת שאותה כולם אוהבים באמת היא הסושי, ולשם כך אין צורך ללכת למסעדה. כל מה שאתם צריכים לעשות לשם כך הוא לרכוש אורז מיוחד לסושי, אצות נורי ולהכין ירקות שהייתם רוצים לשים בסושי: מלפפות, גזר, גמבה, אבוקדו ועוד. חשוב לחתוך את הירקות האלה דק דק וגם להכין את הדג. בדרך כלל הסלומון הוא הדג המתאים לכך, כאשר ניתן לבחור בין סלומון מעושן לצרוב. תוכלו לצפות בסרטון כיצד להכין רולים של סושי ולפנק את כולם.
  3. מנת סלומון בתנור – אי אפשר לדבר על מנות דגים מבלי שדג הסלומון יככב שם. הסלומון הוא דג נוח, שכן הוא עושה את רוב העבודה ואינו דורש הכנה מיוחדת. כך שגם אם אתם לא מיומנים במיוחד בהכנת מנות דגים, עם דג הסלומון זה הולך קלי קלות. בשביל המתכון הזה צריך פילה חתיכות סלומון חתוכות, תבלינים כמו מלח, לימון או פלפל וניתן להוסיף גם עגבניות וכוסברה למי שאוהב. לאחר מכן, יש להכניס את הדג לתנור בחום של 220 מעלות עד שיהיה מוכן. מומלץ להשקות מדי פעם ברוטב כדי למנוע מהדג להתייבש.

ראינו את היתרונות התזונתיים שמציעים לנו הדגים ואת העובדה שלא צריך לעבוד קשה כדי להכין מנת דגים איכותית.

בשיתוף recipescolor