צילום יח"צ

קצביית איסקנדר: הפנינה החדשה של שוק הפשפשים

בשנה האחרונה "שוק הפשפשים" ביפו קיבל שדרוג רציני בדמות קצביה שמושכת אליה רבים מתושבי הסביבה ומבקרים חיצוניים, איסקנדר שמה

בשיתוף קצביית איסקנדר

אומרים כי אין כמו יפו בלילות, אך גם במשך שעות היום העיר הנושקת לחוף הים התיכון מושכת אליה אלפי מבקרים, ורבים מהם עושים את דרכם אל עבר “שוק הפשפשים”.

בין כל החפצים השונים, בגדים ופריטי ריהוט חדשים וענתיקות העומדים למכירה בשוק, ולצד בתי קפה שכונתיים, חמארות ומסעדות שף נחשבות, צצה לה קצביית בוטיק בשם איסקנדר.

הקצביה הזו מספקת בשרים, עופות, פירות ים וגם מוצרי מעדנייה מובחרים, כך שמעניקה חוויה קולינרית נהדרת המשתלבת נהדר עם הנוף והאווירה שמסביב.

מי שפתחו את הקצביה הם שני שותפים, בשיר זריק ואלכס פלאס אשר מנהל את המקום. פלאס דמות מוכרת בעולם הבשרים בישראל ובמשך קרוב לשני עשורים עבד בקצביות מוכרות, ואת כל הידע והניסיון שצבר לאורך השנים הוא מביא כיום אל קצביית איסקנדר.

והתוצאה? מקום מבריק ומצוחצח כאילו היה מדובר בבית מרקחת, לא דבר מובן מאליו כאשר מדובר במקום שמוכר בשרים ועופות.

אך מעבר לניקיון היסודי ובזכות מיומנות מיוחדת, אלכס וצוות העובדים שלצידו יודעים להעניק את היחס האישי והאדיב לכל לקוח, ובמהירות מרשימה מתקתקים את ההזמנות השונות, כאשר כל הזמנה נארזת על פי דרישת הלקוחות בכל הנוגע לכמות ולסוג החיתוך.

“אנחנו עושים ללקוחות את החיים לקלים מאוד, מנקים את הבשרים, חותכים בכל צורה וגודל ומתבלים בעזרת תערובת תבלינים סודית שלנו. כך שכל מה שנותר להם לעשות הוא רק להכניס את הבשרים הטריים אל תוך התנור או כפי שכיום אוהבים לעשות, אל תוך מכשיר הנינג’ה, או לשים על המנגל” אלכס מספר בחיוך.

צילום יח”צ

קצביית איסקנדר: תו האיכות של חי בריא

חלק נכבד מהבשרים הנמכרים בקצביה מגיעים ממרעה ברמת הגולן (מרעה גולן) ואלו נושאים את תו האיכות “חי בריא”, זה אומר שהגידול של בעלי החיים נעשה בצורה אחראית ללא החדרה של  אנטיביוטיקה או מזרזרי גדילה.

כמו הבשרים כך גם העופות הטריים, חלק מהם אורגניים, אלו מגיעים אל הקבציה כל הדרך ממשק מלמד הנחשב.

קצביית איסקנדר: הרבה מעבר לעוד קצביה

הערך המוסף של קצביית איסקנדר בא לידי ביטוי גם בזכות העובדה שהם מחזיקים בנתחים הנחשבים ביותר על העצם, כמו הפורטר האוס, טיבון ופריים ריבס של עגלות ופרות.

הנתחים הללו עוברים תהליך של יישון יבש במקרר מיוחד בקצביה במשך 21 יום עד חודש ימים. חלק מהלקוחות הקבועים מבקשים כי הנתח שאותו הם מזמינים יעבור תהליך ייבוש במשך חודשיים, זאת על מנת שהוא יאבד עוד יותר נוזלים ויגיע לרמת ריכוז גבוהה במיוחד של טעמים.

בנוסף לבשרים המשובחים, אפשר למצוא בקצביה גם פירות ים מובחרים, כמו שרימפס, קלמרי, סרדינים והפתעות נוספות המגיעות מרחבי העולם, וזה לא הדבר היחידי שמגיע אל הקצביה מעבר לים.

על המדפים ניתן למצוא פה מכל טוב, נקניקים משובחים מאירופה, רטבים ייחודים שנותנים את האקסטרה הדרוש לכל ארוחת בשרים, תבלינים בצבעים וריחות עזים, ולקינוח מבחר גדול של יינות מובחרים מהארץ ומקומות נחשבים בעולם.

“כאשר פתחנו את הקצביה היתה לנו מטרה מאוד ברורה, שיהיה זה מקום שיכיל בתוכו את כל מה שצריך כדי להכין וליהנות מארוחת מלכים.

כך שמעבר לבשרים ולעופות הטריים ושאר מוצרי המעדנייה השונים, יש לנו גם סטים של סכינים, פלטות חיתוך ודברים נוספים שמתאימים לכל טבח, חובבן או מקצוען”, אלכס סיכם את הדברים.

צילום יח”צ

קצביית איסקנדר: מתי אפשר לבוא?

שעות הפתיחה של קצביית איסקנדר הם בימים:

ראשון עד חמישי החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד 19:30 בערב.

בימי שישי החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד 18:00 בערב.

בקצביה יש מבצעים משתנים ללא הפסקה, בעיקר לפני חגים, כך שכדאי לבוא ולבקר במקום – רחוב יהודה מרגוזה 12 ולעקוב אחר כל אלו בעמוד הפייסבוק:

לפרטים נוספים והזמנות, חייגו: 053-393-8989

בשיתוף קצביית איסקנדר