בחיל האוויר אסרו על לוחמים שיוצאים לביתם לנסוע בכבישים מרכזיים במדינת ישראל באופן גורף, מחשש לביטחונם, וכן אסרו על חיילים שמתגוררים באזורים שמוגדרים כמוקדי חיכוך לצאת מבתיהם לאחר השעה 19:00 - כך עולה ממסמך שהגיע לידי "ישראל היום".
לפי המסמך, שהופץ באחת מהיחידות של החיל, על החיילים נאסר לנסוע בכבישים מרכזיים ברחבי הארץ, ובהם כביש 443, חלק מכביש 1 בין הגבעה הצרפתית לצומת אלמוג, כביש הבקעה, כביש 60, כביש 40 מצומת להבים לצומת הרוחות ועוד. כמו כן, נאסר על החיילים לנסוע למוקדי חיכוך, ובהם עכו, המושבה הגרמנית בחיפה, לוד, רמלה, מזרח ירושלים וכל יהודה ושומרון. תושבי יו"ש הונחו לקבל אישור פרטני מהמפקד, וכן נכתב כי אפשר לנסוע בצירים אלו עם מחסנית במצב הכנס.
בהוראות המטרידות נכתב כי על תושבי אזורי החיכוך חל איסור לצאת מהיישוב באופן גורף משבע בערב עד שבע בבוקר. חיילים שמתגוררים באזורי החיכוך נדרשים לצאת בזוג בלבד "ללא נסיעה בבודדים". בכל הנוגע למדים, נכתב כי מאושר לנוע על לבוש אזרחי עם נשק, אך "בתחבורה ציבורית נעים על מדים משיקולי העלאת הביטחון בקרב האוכלוסייה שסביבכם".
בימים האחרונים עולות טענות קשות נגד צה"ל, על כך שחיילים שמתגוררים באזורים שמוגדרים כנפיצים קיבלו הוראה שלא להגיע לבסיס או לצאת ממנו כשהם לבושים במדים. במקביל, זעמו אתמול מילואימניקים מחטיבת אלכסנדרוני על כך שנאסר עליהם לצאת לביתם עם נשק. "גויסנו לפני שבוע בצו 8", אמרו, "עכשיו באים להוציא אותנו הביתה להתרעננות וקיבלנו הוראה הזויה שלא נוכל להגן על עצמנו. לא נוכל לקחת את כלי הנשק שלנו הביתה". לבסוף הוחלט לתת למילואימניקים לצאת לביתם עם כלי נשקם.
סרן (מיל') הרב אביעד גדות מארגון "תורת לחימה" התייחס להחלטה: "מדובר בהנחיות שפוגעות קשות בריבונות של עם ישראל בארצו. האם לשם כך התגייסנו לצה"ל? בכירים בצבא מוותרים על אזורים שלמים בארצנו, שכנראה מבחינתם נכבשו מזמן על ידי האויב הערבי השוכן בלב המדינה.
"הרצון הכנה לייצר תחושת בטחון שמשתקף בהנחיות, לא מחפה על החרפה של 'החבאת לוחמים', שלא היתה מעולם, מאז קום המדינה ובמהלך מלחמות ישראל כולן. הרמטכ"ל כוכבי מבין שהחיילים בשטח חשים פער בין הרצון לנצח לבין הנחיות מחלישות. תקוותנו שההנחיה המתוקנת שיצאה עקב מחאת המילואימניקים שפנו אלינו, תבטל גם את ההנחיות הללו ותאפשר לכל לוחם להגן על עצמו ועל אזרחי ישראל בכל מקום בישראל".
מדובר צה"ל נמסר: "חיל האוויר פועל על פי פקודות צה"ל והפיץ הנחיות להבטחת ביטחונם האישי של משרתיו. באם יועבר המסמך והמקום בו פורסם המסמך, נוכל לבדוק טענות אלו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו