לא רואים כזאת בארץ: הדירה הישראלית שמעוצבת כמו בחו"ל

מבט מתוך חלל הרחצה אל חלל השינה והמנוחה | צילום: עודד סמדר

לא צריך לנסוע לחו"ל ולעבור בדיקות קורונה ובידודים - אם יש לכם בית בעיצוב אירופי • עם בזלת שהגיעה ממחצב מיוחד ביוון וחיבור של בעלי הבית לטבע פראי - בואו לצפות בתמונות הדופלקס שמזכיר חללי מגורים בעיירות הסקי האירופיות

למרות שסערת סגירת השמיים ירדה כנראה מהפרק, עדיין לא פשוט לנסוע לחו"ל עם כל בדיקות הקורונה והבידודים. לכן בחרנו להביא את אירופה לכאן - מה שבטוח, בטוח. גגות מושלגים כנראה לא יהיו מנת חלקה של החוויה, אבל כל השאר מצליח לייצר הקשרים מדויקים לאתרי הסקי הנחשקים. אז איך נראית דירה שמעוצבת בסטייל אירופאי? בדיוק כמו שתראו כאן.

• למוצרי ריהוט וגן בהנחות לוהטות היכנסו לכאן

• באנו לנפץ סטיגמה: דירות הרווקים הכי שוות בארץ

הנכס: דופלקס פנטהאוז

שטח: כ-250 מ"ר

מיקום גאוגרפי: אחת מערי המרכז

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ

קבלן מבצע: HBS - שי סיני ויחיאל ביטון

צילום: עודד סמדר

חלל מגורים מדגיש ניגודים חומריים וסגנוניים, צילום: עודד סמדר

עבור מי תוכנן הדופלקס: משפחה עם ילד בוגר, שזכה לקומה משלו.

הדרישה המרכזית: בעלי הבית בקשו סביבת מגורים שמזכירה באנרגיות שלה עיירת סקי אירופאית. בעלת הדירה חובבת טבע, וחשוב היה לה לשלב אלמנטים טבעיים בצורתם הגולמית. 

אבן הבזלת מהווה מוטיב חוזר ברוב חלקי הבית, צילום: עודד סמדר

הסיפור של הבית: דירת הדופלקס נרכשה בסמוך לאכלוס הבניין, ומיד אחריו החל תהליך השיפוץ. הדירה מציגה שילובים יוצאי דופן בין חומרים טבעיים לפרטים ואלמנטים אולטרה-מודרניים, מהוקצעים. השילובים הקונטרסטיים תורמים לנראות מקורית ומלאת עניין. השימוש המקורי בחומר בא לידי ביטוי בכל חלקי הבית.  

השינוי העיקרי שחולל השיפוץ: הדירה במצבה המקורי נפרשה על פני שתי קומות, כשבאחת מהן שבעה חדרים. בעת התכנון החדש הפכו שבעת החדרים לארבעה ויצרו חלל מאוורר יותר ורחב. קומת הכניסה, כ-160 מ"ר, כוללת סלון גדול במיוחד, שחולק בתכנון החדש לאזור טלוויזיה ואזור קריאה, בעוד שהממ"ד הוסב לחדר כושר.

כך באה לידי ביטוי הדרישה המרכזית של בעלי הבית: כבר בתחילת התהליך התנהל שיח משותף על שילוב של אבן טבעית. בעלי הנכס שלחו תמונות למעצב, שהיוו השראה לאופן ולמינונים שבהם שולבו אבני הבזלת, שיובא ממחצב ביוון. האבן שולבה במקומות שונים ברחבי הבית והיא זאת שמספרת את הסיפור. פלטת החומרים מינימליסטית ומתבססת על האבן ועל פרקט עץ טבעי שעבר עיבוד גס מהרגיל בהתזת חול. הרעיון היה לייצר מגוון מפגשים עם החומרים שמרכיבים את הפלטה, במקומות שונים בחלל, ובכל מקום מקבלים פרשנות מעט שונה.

המטבח: כולל חזית שחופתה בפורמייקת ננו בגוון אפור גרפיט, ומסתירה בתוכה את מוצרי החשמל. הננו הוא חומר לא שריט שלא נדבק אליו לכלוך. באופן הזה המטבח שומר באופן קבוע על ארשת נקייה ומסודרת. ארונות המטבח מציעים שפע של מקומות אחסון. האי חופה באבן אוניקס פראית, דומיננטית ומלאת נוכחות, הבולטת על רקע הצבעוניות המונוכרומטית של פרקט העץ והבזלת.

חזית המטבח חופתה בפורמייקת ננו, צילום: עודד סמדר
האי חופה באבן אוניקס פראית, צילום: עודד סמדר
המטבח והסלון חולקים את אותו החלל ומהווים המשך אחד של השני, צילום: עודד סמדר

פינת הקריאה: בהמשך לפינת הטלוויזיה ומול הסלון, ממוקמת פינת קריאה ובה שזלונג קפיטונז' מרופד צמר ושולחן צד מחופה אוניקס, בדומה לאבן האוניקס שבאי המטבח. קיר האבן שממוקם מול השזלונג כולל קמין ובהמשכו דלת נסתרת שמובילה לממ"ד שמשמש כחדר כושר מאובזר.   

פינת קריאה עם שזלונג, צילום: עודד סמדר

חדר המאסטר: החדר תוכנן כחלל שחולק לאזור שינה ואזור מנוחה לצד קיר הקמין. חלל הרחצה בחדר המאסטר גדול במיוחד וכולל אמבטיית FREE STANDING וכיור, שניהם אובליים, מקלחון ומראה עם גוף תאורה שמכניסים יחדיו מנות גדושות של אווירה ועניין. הקירות חופו בגרניט פורצלן דמוי ברזל. לצד חלל הרחצה מוקם חדר ארונות, גם הוא עם דלתות זכוכית.

אזור מנוחה ואזור שינה- חדר המאסטר, צילום: עודד סמדר
מבט מאזור המנוחה אל אזור השינה, צילום: עודד סמדר
מבט מתוך חלל הרחצה אל חלל השינה והמנוחה, צילום: עודד סמדר
יחידת אמבט וכיור אובליים, צילום: עודד סמדר
לצד חלל הרחצה חדר ארונות גם הוא עם דלתות זכוכית, צילום: עודד סמדר

גרם המדרגות: מוביל לקומת המגורים של הבן, וגם הוא שונה במהלך השיפוץ. הורוביץ בחר לבטל את הקירות שעטפו אותו ובמקומם יצר מעקה זכוכית גאומטרי ונקי בגוון אפור. המדרגות חופו בעץ. החיבור של העץ ומעקה הזכוכית יוצר איזונים עדינים ומעניינים.

מעקה זכוכית ומדרגות עץ מובילים לקומה השנייה, צילום: עודד סמדר

הקומה השניה: הקומה העליונה, כ-60 מ"ר, היא קומה של הבן, בשנות ה-20 לחייו. הקומה תוכננה כ-OPEN SPEACE ובו אזור שינה, רחצה, אירוח ולימודים, שממנו יש יציאה למרפסת של כ-60 מ"ר, שצופה לכיוון הים.

על מנת להפריד בין אזור השינה וחדר הרחצה, יצר הורוביץ רהיט דו תכליתי שמאגד בתוכו מקומות אחסון רבים ואת יחידת האודיו-וידאו. הרהיט חופה פורמייקה בגוון אפור שמתכתבת עם קירות האבן. בדומה לחדר הרחצה שבחדר המאסטר, בחר הורוביץ לחפות גם את זה שבקומה השנייה בגרניט פורצלן דמוי בזלת. ארון האמבט חופה באבן גרניט טבעית וחזית פורמייקה, שאותם שילב המעצב בקומפוזיציה מיוחדת ונראה שהם עוטפים ונבלעים האחד בתוך השני.

OPEN SPACE בקומה השנייה, צילום: עודד סמדר
פלטת גוונים אפורה מתכתבת עם בחירת החומרים בקומת הכניסה, צילום: עודד סמדר
רהיט שתוכנן בהתאמה לחדר, יוצר מגוון רחב של פתרונות אחסון, צילום: עודד סמדר
חדר הרחצה חופה גרניט פורצלן דמוי בזלת, צילום: עודד סמדר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר