"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מבקשים מביידן לפעול נגד האנטישמיות בארה"ב"

בעקבות גל האנטישמיות החדש המתהווה בארה"ב בחסות העימות האחרון בעזה, שורת ארגונים יהודיים בולטים פנו אל הנשיא וביקשו ממנו "לדבר בקול רם וברור כנגד התופעה" • בנוסף ביקשו להשקיע בשיפור האבטחה של מוסדות הדת במדינה

,עודכן
0השמעה
מחאה בארה"ב, צילום: אלקסי רוזנפלד

בצל גל האנטישמיות והאווירה המתוחה בארה"ב:שורת ארגונים יהודיים בולטים פנו לממשל הנשיא ביידן בבקשה לפעול נגד האנטישמיות "ולדבר בקול רם וברור כנגד התופעה", תוך הבנה שאין מדובר בהסלמה מקרית אם כי חלק מגל אנטישמיות חדש המתהווה בארה"ב בחסות העימות האחרון בעזה.

במכתב ציינו הארגונים: "אנו חוששים כי אופן השימוש בסכסוך להעצמת הרטוריקה האנטישמית, כמו גם לחיזוק שחקנים מסוכנים ותקיפת יהודים וקהילות יהודיות, יש השלכות הרבה מעבר לשבועיים האחרונים. אנו קוראים לך (הנשיא ביידן) לזעוק נגד המגמה המסוכנת הזו ולעמוד לצד הקהילה היהודית מול גל השנאה הזה לפני שהוא מחמיר".

בין הארגונים המדוברים: הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, הליגה למניעת השמצה, הוועד היהודי- אמריקני, ה-ou (מהגדולים והוותיקים בארגוני היהודים האורתודוקסים הפועלים בארה"ב), הדסה ועוד.

הנשיא ביידן,אי.פי.איי

פנייה זו מתהווה לאחר חשיפתם של נתוני הליגה נגד השמצה המזהים עליה בתקריות האנטישמיות המתקשרות לאלימות במזרח התיכון - כך עפ"י נתונים ראשוניים של המרכז לחקר הקיצוניות של הליגה נגד השמצה ביחס לתקריות אנטישמיות ברשת ומחוצה לה ברחבי ארה"ב, מאז סבב האלימות האחרון בין ישראל וחמאס.

הליגה נגד השמצה תיעדה אנטישמיות מטרידה במספר פלטפורמות - מפייסבוק וטוויטר ועד טיק טוק ואינסטגרם - עם מסרים הכולליםשבחים מפורשים להיטלר, וקידום השימוש בדימויים על שליטה יהודית ודמוניזציה לכל היהודים. ניתן למצוא תכנים אנטישמיים ואנטי-ציוניים קיצוניים במגוון רחב של ערוצים הקוראים להשמדת מדינת היהודים, כולל פוסטים הקובעים: "GAS THE KIKES RACE WAR NOW".

כך, למשל, ניתוח של טוויטר בימים שלאחר פרוץ מבצע "שומר החומות" בעזה מצביע על למעלה מ -17,000 ציוצים שהשתמשו בווריאציות של הביטוי "היטלר צדק" בין 7 במאי ל-14 במאי 2021, בכך הוא כולל את הימים שלפני העימות (ולא את כל ימי העימות).

תקיפת יהודים ברחובות ניו יורק,אלקסי רוזנפלד

"אנחנו עוקבים אחר הטרדות, ונדליזם ואלימות כמו גם אחר השטף של פגיעות ברשת. זה קורה בכל רחבי העולם - מלונדון ועד לוס אנג'לס, מצרפת ועד פלורידה, בערים גדולות כמו ניו יורק, ובערים קטנות ובכל מדיה חברתית".

וזה לא הכל: המרכז לחקר הקיצוניות של הליגה נגד השמצה תיעד עשרות הפגנות נגד ישראל בארה"ב מאז תחילת האלימות בישראל, ועוד רבות מתוכננות. בין היתר, בלטו ביטוי אנטישמיות ברורה באירועים אלה, למשל שלטים המעלים את ההאשמה האנטישמית עתיקת היומין כי היהודים אחראים להריגת ישו ואנלוגיות שואה העורכות דמוניזציה לציונות. בפועל, לליגה נגד השמצה הגיעו גם דיווחים נוספים על תקריות אנטישמיות מאז פרוץ הסכסוך בישראל, עם 193 דיווחים בשבוע לאחר תחילת המשבר, לעומת 131 בשבוע שקדם לו.

"הליגה נגד השמצה נותרה איתנה במחויבותה להילחם באנטישמיות ובשנאה", כך ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל הליגה למניעת השמצה. "אנו עובדים באופן פעיל עם רשויות בערים ברחבי הארץ כדי לזהות את מבצעי השנאה ולהגן על הקהילה שלנו. אנו קוראים למנהיגים ברחבי ארצנו להתבטא נגד אנטישמיות ולעמוד לצד הקהילה היהודית, אל מול גל השנאה הזה לפני שהוא מחמיר".

נציין כי הסקר המקיף מטעם מכון Pew שפורסם לאחרונה העלה ביחס לתופעת האנטישמיות, כי שלושה רבעים טוענים כי מורגשת יותר אנטישמיות מאשר הייתה לפני 5 שנים (19% טוענים כי רמת האנטישמיות נותרה כשהייתה לפני 5 שנים, ואילו – 5% טוענים שרמתה אף ירדה). הנחת החוקרים באשר לנתון זה היא, כי אנטישמים מרגישים נוח יותר להביע עמדותיהם אלו. כ-6 מתוך 10 יהודים ציינו כי חוו חוויה אנטישמיות אישית וישירה במהלך השנה החולפת, ובכלל זה היחשפות לגרפיטי או וונדליזם, אנטישמיות ברשת או דימויים אנטישמיים. קצת למעלה ממחצית ציינו שהם מרגישים פחות בטוחים כיהודים מאשר לפני 5 שנים בעוד מעטים מרגישים בטוחים יותר. עם זאת, גם הרוב המכריע של אלה המרגישים פחות בטוחים אומרים כי זה לא מנע מהם להשתתף באירועים יהודיים.

לאמירה לפיה יש "לפחות קצת אנטישמיות" בארה"ב כיום הסכימו 93%, 45% ציינו כי "יש הרבה" אנטישמיות, ו 47% ציינו שיש "רמה מסוימת" של אנטישמיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר