"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הרב שרלו על הפרעות בערי ישראל: "לא צריך תירוצים – צריך מעשים עכשיו"

האירועים בימים האחרונים הם תוצאה של ואקום שלטוני • לעיתים יש גרעין גדול של מחאה ויש שוליים שיתפסו טרמפ • הדרך לפתור את המשבר – משילות מיד • דעה

,עודכן
0השמעה
רכב של יהודים שהוצת על ידי פורעים ערבים בלוד, צילום: רויטרס

"בימים ההם אין מלך בישראל, איש הישר בעיניו יעשה"

זו תוצאה של ואקום שלטוני (רק נזכיר כמה זמן לא היה מפכ"ל, ולמה; וזו רק דוגמה אחת): תושבים הנמצאים בסכנה לחייהם, שרכושם נבזז וששלומם נפגע – פועלים בעצמם. בצדק מוחלט. ואין מצב שלא יצטרפו אליהם אלה שמנצלים את ההזדמנות לפרוע פרעות; ועוד יותר – פושעים של ממש.

זה קרה כבר בהפגנות. בין של הימין. בין של השמאל. יש גרעין, לעתים גדול, של מחאה או תמיכה מכוונת, ויש שוליים שיתפסו טרמפ, ויעשו מעשים שאסור לעשות. בשום דרך ובשום צורה. והם כמובן גם מזיקים מאוד.

וזה קורה במצבים חמורים יותר, בו החרפה מותירה לאזרחים שומרי החוק הסדר והמוסר את החובה לקיים "חייך קודמין לחיי חברך", ואליהם מצטרפים שלא ברצונם מעגלים בעייתיים, שעושים פשעים חמורים לא מוסריים, לא צודקים ולא מועילים.

אין דרך למנוע את הדבר, זולת שיבה לתביעה הבלתי מתפשרת מהשלטון: משילות. לא על הנייר. לא בהתרסה כנגד גורמים אחרים. לא בתירוצים או באזהרות. במעשים!

בדרך בה שלטון פועל. בכוח ובעוצמה אך לא באלימות; בחכמה ובתחבולות אך לא בהשתלחות; בדבקות במשימה ולא בבריחה ממנה. שום תשים עליך מלך – שתהא אימתו עליך. והוא מצווה "לבלתי רום לבבו מאחיו...".

המאמר הוא חלקמבית מדרש "זיקים"להעברת דברי הגות של הרב שרלו בוואטסאפ

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר