"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מתקרבים לחצי מיליון מתחסנים"
אדלשטיין ביקר במרכז החיסונים בשדרות: "מנסים להקדים הגעת מנות חיסון נוספות, לא יהיה מחסור" • עוד התייחס לקיום הלימודים: "החלטה חסרת אחריות"
שר הבריאות אדלשטיין. "מגרדים את ה-100,000 חיסונים ביום" // צילום: גדעון מרקוביץ' // שר הבריאות אדלשטיין. "מגרדים את ה-100,000 חיסונים ביום"

"מתקרבים לחצי מיליון מתחסנים"

אדלשטיין ביקר במרכז החיסונים בשדרות: "מנסים להקדים הגעת מנות חיסון נוספות, לא יהיה מחסור" • עוד התייחס לקיום הלימודים: "החלטה חסרת אחריות"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

שר הבריאותיולי (יואל) אדלשטיין קיים היום(שני)מסיבת עיתונאים במרכז החיסונים האחוד בשדרות. בהצהרתו התייחס למבצע החיסונים, ולסגר שאליו נכנסה ישראל אתמול.

"אנו עובדים בקצב מטורף ומתקרבים לחצי מיליון מתחסנים במדינת ישראל. לא יהיה מחסור בחיסונים. בחודשיים הקרובים צפויים להגיע אלינו משלוחים עם מיליוני חיסונים, ואנחנו מנסים להקדים הגעה של מנות חיסון נוספות", אמר אדלשטיין. "בינתיים יש לשמור על תיעדוף של האוכלוסיות בסיכון. אני מקווה שנוכל לסיים לחסן את כולה בשבועות הקרובים".

עוד התייחס שר הבריאות לסגר, שאליו נכנסה ישראל אתמול, ואמר בתקווה: "ברגע שהאוכלוסייה בסיכון תהיה בטוחה יותר, נוכל להתייחס לנגיף אחרת לגמרי. נוכל להתייצב מול הנגיף. מן הסגר הזה נוכל לצאת בצורה שונה. נמשיך את מבצע החיסונים במקביל לפתיחת המשק".

בהצהרתו, הגיב אדלשטיין להחלטת ועדת החינוך אתמול, לאפשר קיום לימודים בכיתות ה' עד י', וציין: "ההחלטות בוועדת החינוך בכנסת חסרות כל אחריות וחסרות כל הבנה של מה שקורה במדינת ישראל. אני מקווה שמקבלי ההחלטות בוועדה יחזרו בהם. עם זאת, חשוב שכיתות יא'-יב' ימשיכו בלימודים לקראת הבגרויות".

שר הבריאות אדלשטיין. "מגרדים את ה-100,000 חיסונים ביום" // צילום: גדעון מרקוביץ'
שר הבריאות אדלשטיין. "מגרדים את ה-100,000 חיסונים ביום" // צילום: גדעון מרקוביץ'

באשר לטענות כי ישנו חוסר במנות חיסון בפריפרייה וביישובים קטנים, אמר השר: "עד אתמול, בכל העולם וגם בישראל, הדרך היחידה לשלוח את החיסונים של פייזר הייתה במגשים של אלף מנות. בתנאים אלה, עם אורך חיי המדף הקצר, לא יכולנו להגיע ליישובים הקטנים בקלות. אבל עכשיו אנחנו יכולים לעשות את זה. בקרוב, גם ביישובים הקטנים חלוקת החיסונים לא תתעכב".

"ראיתי בכל מקום שראיתי היענות מדהימה של האוכלוסייה למבצע החיסונים. אני קורא למי שנמצא בתיעדוף לקבוע תורים, להתחסן ולסייע לכולנו לחזור לשגרה", סיכם אדלשטיין.

מוקדם יותר, אדלשטיין אמר:"תחילת שבוע שני למבצע החיסונים, ואנחנו מגרדים את ה-100,000 חיסונים ביום. זה בזכות עבודה מדהימה של אנשי משרד הבריאות, קופות החולים, בתי החולים ומד"א. ויותר מכולם - בזכותכם, אזרחי ישראל, שאתם נרתמים ומגיעים להתחסן. נמשיך כך, וגם נגביר את הקצב עוד יותר".

מבצע החיסונים בעיצומו // צילום: מישל דוט קום
מבצע החיסונים בעיצומו // צילום: מישל דוט קום

על פי אתר our world in data, שעוקב אחר מצב ההתחסנות לקורונה בעולם ומרכז את הנתונים מאוניברסיטת אוקספורד, ישראל נמצאת במקום הראשון בשיעור המתחסנים לקורונה לנפש. במקום השני נמצאת בחריין, במקום השלישי בריטניה, ואחריה ארצות הברית ורוסיה במקומות הרביעי והחמישי בהתאמה.

בתוך כך, אתמולממונה הקורונה פרופ' נחמן אש ערך תדרוך עיתונאים לקראתהסגר, שנכנס לתוקף ב-17:00. "סגר - צעד לא קל ולא פשוט, אך הוא מציל חיים", הדגיש. "ייתכן שנוכל להתחיל לראות את השפעתהסגרתוך שבועיים. נבחן את התחסנות האוכלוסיה ואיך זה משפיע על מספר החולים הקשים - ולפי זה לשקול מה תהיה ההמלצה להמשך הסגר. אם נראה אחרי שבועיים ירידה בתחלואה והיענות להנחיות, נוכל להמליץ על קיצור הסגר", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...