גל גדות ערב הבחירות: "הזדמנות לעשות שינוי"

הכוכבת ההוליוודית קיבלה תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן, ובנאום שנשאה קראה לישראלים לצאת ולהצביע. היא התייחסה גם לעתיד המדינה ולשאלה אישית של בתה, אבל לא חשפה במי היא תומכת

גל גדות מקבלת תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בן גוריון, 26 באוקטובר 2026 , ישראל הדרי
גל גדות מקבלת תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בן גוריון, 26 באוקטובר 2026 | צילום: ישראל הדרי

גל גדות הגיעה לישראל ימים ספורים לפני הבחירות, ואמש (שני) עלתה על הבמה באוניברסיטת בר-אילן כדי לקבל תואר דוקטור לשם כבוד. בנאום שנשאה בטקס, התייחסה הכוכבת ההוליוודית גם לבחירות לכנסת ה-26, המתקיימות היום (שלישי), וקראה לישראלים לצאת להצביע ולקחת אחריות על עתיד המדינה.

גדות, שדיברה באנגלית, הגדירה את הבחירות ככאלה שעשויות להיות המשמעותיות ביותר שידעה המדינה מזה שנים. "מחר, לכל אחד ואחת מאיתנו יש את ההזדמנות לעשות שינוי", אמרה. היא קראה לאזרחים לממש את זכות ההצבעה בהתאם לאמונותיהם ומתוך תחושת אחריות כלפי תושבי המדינה. עם זאת, היא לא חשפה למי בכוונתה להצביע ולא הביעה תמיכה במפלגה או במועמד מסוים.

"ישראל תמיד תהיה הבית שלי"

בנאום התייחסה גדות גם לשלוש השנים הקשות שעברו על ישראל מאז 7 באוקטובר, לאנטישמיות בעולם ולמורכבות של היותה ישראלית ויהודייה הפועלת בזירה הבינלאומית. היא הדגישה כי לא משנה עד כמה היא מתרחקת מישראל במסגרת עבודתה, המדינה תמיד תהיה ביתה.

גל גדות בארץ לקראת הבחירות, 24 באוקטובר 2026 | צילום: מערכת ForReal

גדות שיתפה גם בשיחה עם אחת מבנותיה, ששאלה אותה מה לעשות אם תישמע אזעקה כשהיא לבדה ברחוב. גדות סיפרה שהסבירה לה כי עליה למצוא אדם אחר, גם אם הוא זר, ולהגיע איתו למקום בטוח.

את הסיפור הביאה כדוגמה לערבות ההדדית בחברה הישראלית, שלדבריה מאפשרת לאנשים להישען זה על זה גם ברגעים קשים. היא הביעה תקווה לעתיד בטוח יותר, שבו הישראלים יצליחו להקשיב זה לזה ולפעול יחד.

התואר החדש של וונדר וומן

האירוע נערך במסגרת חגיגות 70 שנה לאוניברסיטת בר-אילן. גדות קיבלה תואר דוקטור לפילוסופיה לשם כבוד כהוקרה על הישגיה בקולנוע הבינלאומי, השפעתה ברחבי העולם ומחויבותה לישראל ולעם היהודי.

גל גדות בבכורת "The Runner", לוס אנג'לס, 27 באוגוסט 2026 | צילום: REUTERS/Mario Anzuoni

נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, הסביר את הבחירה: "גל גדות היא מהקולות הישראליים הבולטים והמוכרים בעולם. לצד הישגיה המקצועיים והאישיים, היא מביאה עמה גאווה בזהותה ומחויבות לישראל ולעם היהודי, גם ברגעים מורכבים".

כפי שפורסם ב-ForReal בסוף השבוע, גדות נצפתה עם בני משפחתה במסעדת R48 בתל אביב, לאחר שהגיעה לישראל לקראת הבחירות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו