"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פור-ריל

לפי הסטטיסטיקה: זה המקום שנועם בתן יגיע אליו באירוויזיון

זה המיקום המשוער של ישראל ו"מישל" הלילה (מוצ"ש) באירוויזיון, בהסתמך על ניתוח סטטיסטי הבוחן את תוצאות ההימורים לעומת תוצאות האמת של נציגינו בשנים האחרונות בתחרות

,עודכן
0השמעה
נועם בתן באירוע השטיח הטורקיז בוינה, אירוויזיון 2026. צילום: REUTERS/Lisa Leutner

אחרי הרבה מאוד חזרות, הופעות, כותרות ו"מישל" אחת,נועם בתןמגיע הערב לגמר האירוויזיון כשהוא מדורג במקום הרביעי בטבלת ההימורים.

נבחן מה מנבאת הסטטיסטיקה לגבי המיקום שלו הערב, בגמר האירוויזיון כשיתבררו תוצאות האמת.

נעשה זאת על ידי בחינת התוצאות בשנים קודמות - איפה ישראל הייתה ממוקמת בששת הגמרים האחרונים בהם השתתפה, בבוקר הגמר (יום שבת), לעומת תוצאות האמת (מוצ"ש):

ב-2018נטע ברזילידורגה בהימורים במקום ה-2, וסיימה במקום ה-1 (המיקום עלה +1 לעומת ההימורים).

נטע ברזילי ברגע הזכייה באירוויזיון 2018,צילום: רויטרס

שנה לאחר מכן, בשנת 2019קובי מרימידורג במקום ה-25, וסיים במקום ה-23 (2+).

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

ב-2021עדן אלנהדורגה בהימורים במקום ה-19, וסיימה במקום ה-17 (2+).

בשנת 2023נועה קירלדורגה בהימורים במקום ה-4, וסיימה במקום ה-3 (1+).

בשנת 2024עדן גולןדורגה בהימורים 2, אבל סיימה רק במקום 5 (3-).

יובל רפאל, נועה קירל ועדן גולן, נציגות ישראל בשנים האחרונות באירוויזיון,צילום: AP, EPA, AFP

בשנת 2025 נרשמה הפתעה טובה מאוד כשיובל רפאלדורגה בהימורים במקום ה-6, וסיימה במקום ה-2 (4+).

על פי ניתוח שלעדן דרוקמן-רפאלי, מרצה למתמטיקה: מבחינה סטטיסטית בלבד, ללא שיקולים אחרים, ועל בסיס הצלחת ההימורים בששת הגמרים האחרונים בה השתתפה ישראל, היא מסיימת 1-2 מקומות מעל המקום שלה בהימורים.

ולכן אם נסתמך על הניתוח הזה, ישראל צפויה לסיים הערב במקום השני או השלישי.

נועם בתן בחזרה ראשונה באירוויזיון,צילום: Corinne Cumming / EBU
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו