מגישת תוכנית הבוקר לשעבר שעזבה את ישראל אחרי 7 באוקטובר יחד עם בעלה ליאון רוזנברג ושתי בנותיהם המשותפות שילה וארבל ועברה להתגורר בקפריסין, פרסמה היום (חמישי) לפני זמן קצר פוסט קשה על רקע סערת לוסי אהריש וההגעה של פעיל הימין מרדכי דוד לביתה הפרטי. בפוסט רוזנברג משתפת באחת הסיבות לרילוקיישן, משתפת בכאב שבהערכת החסר בעניין הפילוג בעם, ומאשימה בפחדנות את אלה שבוחרים לשתוק נוכח ההסלמה.
"היו כל מיני סיבות לכך שהחלטנו לא לגור בישראל כרגע", כתבה רוזנברג. "אחת מהן הייתה שאמרתי לליאון שאני מפחדת. שככל שהמאבק בדיקטטורה יימשך, הם יפעלו ביתר שאת נגד ההתנגדות והמתנגדים ואפילו יגיעו אליהם או אלינו הביתה. בדיוק כמו שהיה בארגנטינה, בהונגריה, בפולין. אמרתי לליאון שאני לא מסוגלת לחשוב שאני מסכנת את הבנות שלי אם זה יגיע לכך, חלילה. למרות שאמרתי את זה, הייתי בטוחה שזה תסריט שיש לו סיכוי מזערי להתממש. טעיתי", קבעה.
"לא פחות מהפחד שמעורר ההמון המתלהם והאלים, מפחידים אותי הפחדנים שמתבצרים בנוחות שלהם ולא מושיטים יד", הוסיפה. "מי ששותק ולא מביע התנגדות הוא שותף מלא. זה לא יעצור אצל לוסי וצחי. המקרה של לוסי זה לא מקרה פרטי בלבד. מי שלא מבין את זה, פשוט עוצם עיניים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

