לרגל יום המשפחה, בחרה אמש (שני) העיתונאית וגרושתו ואם שבעת ילדיו של חנן בן ארי לשתף בחוסר שביעות רצונה משינוי יום האם ליום המשפחה. בן ארי הביעה כעס, שיתפה באתגר ובוויתורים הגדולים שעשו ועושות נשים בסטטוס שלה. בתוך כך הזכירה את בעלה לשעבר כשציינה כי היא תמיד מקפידה לבקש מילדיה להודות לו.
"שאלתי את עצמי מי האידיוט שהפך יום האם המתוק שאני זוכרת כילדה שמוקירה את אימא שלה ומביאה לה מתנה קטנה בהתרגשות גדולה, ליום המשפחה", כתבה בן ארי. "מתי נעשה המחטף הזה ומי לקח לי את התהילה כאימא? ובכן, התשובה היא כמובן משרד החינוך".
"אני מתעבת את הבחירה הזאת!", הכריזה. "מי החליט את זה, גברים? אבל אני חייבת לנצל את ההזדמנות קודם כל להרים למשרד החינוך שבו גדלים שבעת ילדיי. אתם יודעים כמה פעמים אני יושבת אבודה מול 27 קבוצות הווטסאפ של הילדים ושואלת את עצמי איך זה שהמורים שלהם עובדים כל כך קשה? אבל ביום המשפחה הוא נכשל. האובר פוליטקלי קורקט עוד יהרוג אותנו", טענה.
בהמשך ציינה את הסטטוס שלה. "אגב, מי שעוד לא שמע, אני אם חד הורית. אני המפרגנת הראשונה לאבות חד הוריים! ויש לי חברים שיש להם ילדים בהורות משותפת. אין לי בעיה שכולם יעשו יום משלהם, ואני אריע להם. מבטיחה. אני בעד משפחה, אני בעד חינוך ואני בעד חגיגות".
בן ארי כתבה גם על הוויתורים שנאלצה לעשות כאימא. "אחרי שאמרתי את זה, אפשר לשתף בכאב אישי? למה לקחת לי את יום האם ונתתם לי את יום האישה? אישה שבוחרת להיות אימא, בוחרת להיות מנהיגה, והיא משלמת מחיר גופני ונפשי ולרוב עוצרת את ההתפתחות המקצועית שלה ומפנה מקום בלב. אני לא בדיון על מקומו של הגבר ועל האיכויות שהוא מביא לפרי הזה, כי זה ברור מאליו".
לבסוף סיכמה: "אישה צריכה כוח כדי להיות אימא, וכבר אין לנו כוח. אני כל הזמן אומרת לילדים שלי על מה הם צריכים להגיד לאבא תודה, אבל אני רוצה שביום האם הם יגיעו הביתה עם פרח ויתנו לי נשיקה ויגידו תודה שהבאתי אותם לעולם, וגם שנשארתי בחיים כדי לגדל אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו





