ישראל דויטש ששודך בתוכנית "ווארט" לאישתו מעיין רות שלום פתח היום (שני) מצלמה והתייחס לאירוע החמור שבו חיילות צה"ל הותקפו בבני ברק על ידי חרדים. בסרטון שהעלה דויטש כשהוא על מדי לוחם, הוא תקף את החרדים הקיצונים והתפלל לחזרתם בתשובה.
"חרדים הם לא", קבע דויטש בכותרת לסרטון. "ההפגנות של החרדים הקיצונים והאלימות שלהם. אחים ואחיות יקרים שלי, אני רואה את הסרטונים ואני מזדעזע כל פעם מחדש", שיתף. "זו לא דת, זו לא תורה, זו לא יהדות. כל כך כואב לי לראות את הפשעים שהם מבצעים, והכי כואב זה חילול השם הגדול. חשוב לי שתזכרו דבר אחד: הם לא מייצגים כלום. נכון, יש להם קהילה גדולה, אבל הם לא מייצגים כלום. חרדים הם לא. חרדי זה מלשון חרד לדבר השם".
ישראל דויטש מזועזע וכועס | אינסטגרם
"הקדוש ברוך הוא שונא, פשוט שונא פילוג בעם", המשיך. "זו העבירה החמורה ביותר. 24 אלף תלמידי רבי עקיבא היו צדיקים גדולים, אבל הם מתו. למה? כי הם לא נהגו בכבוד זה בזה. חשוב לי לומר לכם, למי שלא מכיר את הדת מקרוב: זו לא דת, זו לא יהדות, וזה לא להיות חרדי. נכון, כל החרדים נראים אותו דבר, אבל לא. חכמים לימדו אותנו 'אל תסתכל בקנקן, אלא במה שיש בתוכו'. ומי שיכול לבצע מעשים כאלה - חרדי הוא לא. את כל זה אני אומר כחרדי, לומד תורה, שומר מצוות ולוחם בצה"ל. כולי תפילה שהם יחזרו מהר בתשובה ושנתאחד ובקרוב יבוא המשיח ונזכה לגאולה שלמה, אמן".





