"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פור-ריל

נועם בתן חוטף אש: "צריך לפרוש בעצמו"

בין תגובות שנאה, קריאות לחרם והתלהבות מוזיקלית אמיתית, הזירה סביב הנציג הישראלי מתפצלת לשני עולמות מקבילים

,עודכן
0השמעה
נועם בתן. צילום: משה בן שמחון

בחירתו שלנועם בתןהציתה מתקפה חריפה בעמודים הרשמיים של האירוויזיון, עם תגובות שקוראות להדחת ישראל ולקריסת התחרות. במקביל, יוטיוברים ובלוגרים מרחבי העולם משבחים את קולו ומנבאים לו עתיד גדול, בזמן שישראל ממשיכה להוביל בטבלאות ההימורים.

מהרגע על הבמה, ישר לאש

ההכרזה הרשמית על נועם בתן כנציג ישראל לווינה לוותה באיחולי הצלחה מנומסים, אבל בתוך דקות הטון השתנה. מתחת לפוסטים הרשמיים של האירוויזיון החלו להיערם תגובות זועמות, כאלה שלא מתעניינות בקול, בשיר או בהופעה, אלא בדגל בלבד.

גולש אחד כתב, "אם הוא היה אוהב את התחרות כמו שאנחנו אוהבים אותה, הוא היה פורש בעצמו". אחר הוסיף בעוקצנות, "תודה על כל האהבה, אבל כל האהבה הזאת מגיעה מישראלים בלבד". במקביל, לא מעט מגיבים טענו כי עצם הזכייה של ישראל תהפוך את האירוויזיון ל"ישראלויזיון", מונח שחזר שוב ושוב.

בהמשך הגיעו גם האיומים הקולניים יותר. "אם הוא ינצח, זה יהיה הסוף של האירוויזיון", כתב אחד המשתמשים, בעוד אחר חזה שהשנה ייקבע "שיא עולמי חדש: הבוז הארוך ביותר בתולדות התחרות". הרמיזות לא איחרו להגיע, כולל חשש מפורש משיר נוסף על טבח שבעה באוקטובר, ותחינה גלויה שזה לא יקרה שוב.

נועם בתן,צילום: ForReal

חרמות, האשמות ומה שביניהן

ככל שהתגובות נערמו, השיח הפך חריף יותר ופחות מרומז. "הם כנראה קונים קולות כבר מעכשיו", נכתב באחת התגובות שזכתה לאלפי לייקים. תגובה אחרת סיכמה: "אני מרחם על הבחור שמייצג מדינה שמפרקת את האירוויזיון". הזעם לא הופנה רק כלפי נועם עצמו אלא כלפי הנהלת התחרות. "בחרתם מדינה אחת על פני חמש שאמרו את האמת", כתב גולש נוסף, ואחר הצהיר בפשטות, "תודה אבל לא תודה". היו גם מי שהודיעו מראש, "זאת תהיה הפסקת השירותים שלי השנה".

בחלק מהתגובות כבר לא ניסו להסתיר את הרצון בהיעלמות מוחלטת. "לא צריכים להשתתף", נכתב שוב ושוב, ולצידו קריאה ישירה, "הלוואי שהגמר יהיה בלי ישראל". הטון חד, בוטה ולעיתים גם אישי, ונועם מוצא את עצמו במרכז סערה שלא יצר.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

חיבוק מוזיקלי בעולם בלי פוליטיקה

בעוד שברשתות החברתיות השיח סביב בתן מתלהט, בזירה אחרת לגמרי מתקבל סיפור שונה. בלוגרים ויוטיוברים שמסקרים את האירוויזיון נצמדים למוזיקה עצמה, ומתעלמים כמעט לחלוטין מהוויכוח המדיני שמסביב.

נועם בתן,צילום: אורטל דהן זיו

בלוגר האירוויזיון EuroCelso הכריז בסרטון שצבר עשרות אלפי צפיות כי "הקול שלו גורם לי להרגיש אמוציונלי, אפילו בלי להבין על מה הוא שר", והוסיף שבביצוע ל"מדאם" יש "כל כך הרבה כאב". גם ערוץ W & R, שמונה יותר מ-150 אלף מנויים, שיבח את "הקול החזק והמלא בביטחון" של בתן, וקבע בפשטות כי "זה היה מדהים, וואו".

היוטיובר הנריק לרסון התעכב לא רק על הקול אלא גם על הנוכחות, וציין כי "הקול שלו יפהפה והוא יכול לשיר הכול", לצד הסתייגות מוזיקלית ברורה. הוא הדגיש שהיה מעדיף לראות השנה משהו קצבי או מזרח תיכוני יותר מישראל, אך סיכם כי מדובר ב"קול מהמם". בערוץ Local Band Smokeout, שמונה יותר מ-130 אלף מנויים, הדברים כבר נאמרו בלי בלמים: "הוא נולד להיות סופרסטאר", נאמר שם, "אנחנו בעדו בתחרות ומקווים שהוא יגיע רחוק מאוד, עשר מעשר".

לצד המחמאות הופיעו גם הסתייגויות ענייניות מצד צופים, בעיקר סביב השאלה איזה שיר ישראל תבחר לבמה הגדולה, אך הטון הכללי נשאר מקצועי ומכבד.

ההימורים עולים, העצבים רותחים

בזמן שהרשת בוערת והתגובות ממשיכות להיערם, טבלאות ההימורים מציגות תמונה מעט שונה. נכון לעכשיו ישראל מובילה את הטבלה עם כ-11 אחוזי סיכוי לזכייה, ומצליחה לשמור על המקום הראשון גם אחרי בחירתו של נועם בתן, למרות התנודתיות והרעשים מסביב.

פינלנד מדורגת במקום השני עם כ-9 אחוזים, ושוודיה אחריה במקום השלישי עם כ-8 אחוזים, ירידה נוספת ביחס למעמדה המסורתי בצמרת. יוון נמצאת במקום הרביעי עם כ-7 אחוזים, בעוד אוקראינה ואיטליה ממשיכות לדשדש מעט מאחור עם כ-6 ו-5 אחוזים בהתאמה. בהמשך הטבלה אפשר לראות צפיפות חריגה. בלגיה, לוקסמבורג, דנמרק וצרפת חולקות כולן כ-4 אחוזים, ובולגריה סוגרת את העשירייה הראשונה עם כ-3 אחוזים. התמונה הזו מדגישה עד כמה המירוץ פתוח, ועד כמה הזעם ברשת לא בהכרח מתרגם מידית למספרים קרים, לפחות בשלב הזה של העונה.

כך, בזמן שנועם סופג אש מכל כיוון, המספרים מראים שהסיפור רחוק מלהסתיים.

נועם בתן,צילום: אורטל דהן זיו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו