האם משולשי אהבה קורים גם במציאות, או שזה רק טריק של הריאליטי למשוך צופים? אין ספק שמשולש האהבה הכי מדובר בריאליטי השבוע הוא של ליר, ניצן ושחר הם בכל הכותרות.
אבל זה לא חדש. לאורך השנים נתקלנו בלא מעט שלישיות אהבה על המסך, כשהדוגמה הכי אייקונית היא דנית, אליאב ונופר ב"האח הגדול". בתקופה שזה שודר, כמעט כולם הכירו את הדרמה. ראינו את זה גם בעונה הקודמת, כשכבר מתחילת העונה כולם היו טים פרידה או טים הדר, כי שתיהן רצו את תום. למרות שהצלע השלישית הודחה מוקדם, הסיפור הזה הכתיב את כל העונה. אז למה זה מביא רייטינג?
כי כשיש משולש אהבה, אנחנו כצופים נקשרים יותר לסיפור, בוחרים צד, ומושקעים רגשית במאבק בין הדמויות. אבל למה אנחנו כל כך אוהבים לבחור צד? האם זה באמת קשור לסיפור עצמו, או שזה צורך טבעי שלנו להיות "בעד" או "נגד" מישהו? ואם משולשי אהבה תמיד מביאים רייטינג, זה אומר שההפקות מכוונות לזה מראש?
קחו לדוגמה את עונת "האח הגדול" של של בר, טליה ואליאב - טליה נכנסה לבית אחרי שאר המתמודדים, כשההפקה כבר ידעה שהיא ואליאב אקסים ושהדבר יוביל למתחים עם בר. אולי לא היה אמור להיות שם משולש אהבה, אך העריכה וההפקה דאגו למסגר את זה היטב.
וזה קורה גם מחוץ לריאליטי, בחיים האמיתיים. קחו לדוגמא את הדרמה סביב ג’סטין, היילי וסלינה. שנים שהבנות טוענות שאין ביניהן ריב, אבל המעריצים מתעקשים לדחוף אותן למשולש אהבה וליצור סכסוך שלא באמת קיים.
אז אולי בגלל זה הפקות הריאליטי כל כך אוהבות את הנוסחה הזו, כי אנחנו, כבר רגילים לחפש את הסיפור של שתי נשים שנאבקות על גבר. השאלה היא, האם זה משקף מציאות, או רק את מה שאנחנו מצפים לראות?