"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פור-ריל

קרן פלס לאירוויזיון, והמוזיקאים זועמים

סערה מוזיקלית! השיר שייצג את ישראל באירוויזיון 2025 רק נבחר – וכבר יוצרים ישראלים זועמים ודורשים לפסול אותו בטענה לניגוד עניינים

,עודכן
0השמעה
"בטוב ובכאב". קרן פלס עטופה בדגל ישראל. צילום: קוקו

השיר לאירוויזיון 2025 רק נבחר בסוף השבוע, וכבר יש טענות: יוצרים ישראלים אומרים שההליך לבחירת השיר לא היה הוגן, מאחר וחלק מחברי הועדה עובדים עםקרן פלס, שהשיר שלה לתחרות נבחר לייצג את ישראל.

״בפעם השנייה שנבחרת אותה היוצרת מתעוררים סימני שאלה בדבר ניגוד עניינים ושקיפות״, לשון המכתב שיצא מטעם היוצרים. במכתב שהגיע ל-For Real נכתב כי הם דורשים לפסול את השיר, לפרסם את שמות חברי הוועדה, לחשוף את הסקיצה המקורית של השיר, ולהקים ועדה חדשה.

נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, יובל רפאל,צילום: קשת 12 / רויטרס

"הליך אנונימי וחשאי"

בכאן, תאגיד השידור הישראלי, דוחים את הטענות ומוסרים: ״טרם קיבלנו לידנו את המכתב, ואולם אנו דוחים בתוקף את הטענות. ועדת בחירת השיר שייצג את ישראל לאירוויזיון מורכבת ברובה מעורכי מוזיקה בכירים של התאגיד, אנשי טלוויזיה והפקה בכירים של כאן ומנציגת ציבור, שאינם קשורים לשום חברת הפקה פרטית.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

בתאגיד השידור מציינים, ש"הוועדה מפוקחת באופן הדוק על ידי סגן היועצת המשפטית של התאגיד לאורך כל החלטותיה וישיבותיה. הליך הבחירה בשיר הישראלי הוא אנונימי וההצבעה על השיר הנבחר חשאית.

"השנה, באופן יוצא דופן, נבחר השיר הזוכה פה אחד על ידי כל חברות וחברי הוועדה - והעניין מדבר בעד עצמו על אודות הסיכוי המשמעותי שנותן צוות השופטים להצלחת השיר בתחרות ביחס ליתר השירים שהוגשו לוועדה.
לאורך השנים - היו יוצרים ומבצעים לא מעטים שייצגו את ישראל יותר מפעם אחת, ואף שנה אחר שנה.

"הצלחותיה של ישראל בתחרות בשנים האחרונות (זכייה במקום הראשון, במקום השלישי ובמקום החמישי) מעידה יותר מכל על מקצועיות הצוות הבוחר ואיכות הבחירה שלו״

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו