25 שנה אחרי השבץ: שרון סטון עדיין סובלת

כוכבת "אינסטינקט בסיסי" מספרת על ההתקפים והמיגרנות שמלווים אותה עד היום, ועל המחיר המקצועי ששילמה בעקבות האירוע המוחי שכמעט עלה בחייה: "כאילו הייתי צריכה לכפר על כך שחליתי"

שרון סטון בבוורלי הילס, 23 בספטמבר 2026 , AP Photo/Chris Pizzello
שרון סטון בבוורלי הילס, 23 בספטמבר 2026 | צילום: AP Photo/Chris Pizzello

25 שנה עברו מאז ששרון סטון (68) עברה אירוע מוחי ודימום מוחי שכמעט עלו בחייה, אבל ההשלכות עדיין מלוות אותה. בריאיון חדש למגזין ELLE ספרד, שפורסם ביום רביעי (21 באוקטובר), כוכבת "אינסטינקט בסיסי" מספרת על ההתמודדות הבריאותית המתמשכת, על הקריירה שנפגעה ועל התחושה שנענשה רק משום שחלתה.

"מאז שהמפרצת נקרעה, אני סובלת מהתקפים פרכוסיים וממיגרנות", סיפרה סטון. "מתח נפשי מחמיר אותם, ולכן אני חייבת לשמור על עצמי. אנשים לא מודעים למוגבלויות בלתי נראות, או נוטים לשכוח מהן".

האירוע התרחש ב-2001, כשסטון הייתה בת 43. היא סבלה מדימום מוחי שנמשך תשעה ימים, ונאלצה ללמוד מחדש ללכת, לדבר ולקרוא. תהליך ההתאוששות נמשך שנים, ובזמן שנאבקה לחזור לתפקוד, הקריירה שלה ספגה מכה קשה.

"כנגד כל הסיכויים הצלחתי להתאושש, אבל הצעות העבודה נעלמו", אמרה. "באותה תקופה, אם היית אישה ומשהו כזה קרה לך, היית גמורה. עשיתי כל מה שהרשו לי לעשות, כאילו הייתי צריכה לכפר על כך שחליתי".

שרון סטון על שער גיליון נובמבר 2026 של המגזין ELLE בספרד | צילום: Branislav Simoncik / ELLE

18 מיליון דולר נעלמו מהחשבון

לצד הפגיעה בבריאות ובקריירה, סטון סיפרה בעבר גם על אובדן כלכלי עצום. בריאיון ל-The Hollywood Reporter ביולי 2024 טענה כי במהלך שבע שנות ההחלמה שלה אנשים בסביבתה ניצלו את מצבה, וכי כל חסכונותיה נעלמו.

"אנשים ניצלו אותי בתקופה הזאת", סיפרה אז. "חסכתי 18 מיליון דולר בזכות כל ההצלחה שלי, אבל כשחזרתי לחשבון הבנק שלי, הכול נעלם".

שרון סטון | צילום: רויטרס

לדבריה, אפילו חפצים בסיסיים כמו המקרר והטלפון שלה כבר היו רשומים על שמות של אנשים אחרים. "לא נשאר לי אפילו דולר אחד", אמרה. סטון לא חשפה מי היו האנשים שלטענתה ניצלו את מצבה.

"לאנשים קשה להבין מי אני באמת"

בריאיון החדש דיברה סטון גם על הפער בין התדמית הציבורית שלה לבין האישה שהיא מרגישה שהיא באמת. לדבריה, נשים שנחשבות יפות ואינטליגנטיות נתפסות לעיתים כאילו תכונה אחת באה על חשבון האחרת.

"לאנשים קשה מאוד להבין שאני אמנית שברירית, קטנת ממדים, ביישנית, פרטית, מתבודדת, מתוקה, עדינה ואמפתית", אמרה.

שרון סטון | צילום: AFP

למרות כל הקשיים, סטון ממשיכה לעבוד. היא השתתפה בעונה השלישית של "אופוריה", יש לה פרויקטים קולנועיים נוספים והיא מפתחת גם קריירה כציירת. שלושת בניה כבר עזבו את הבית, והיא מתארת תקופה שבה היא חוזרת להתמקד בעצמה ובעשייה שלה.

"יש לי כל כך הרבה ציורים לסיים ופרויקטים במקומות שונים, שאולי אשכיר את הבית שלי, כי כמעט לא אהיה בו", סיפרה. "מה שקורה עכשיו הוא שאני חוזרת לעבודה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו